Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762

Felszívódó Réz Oldat műtrágya

Felszívódó Réz Oldat műtrágya 1 literes

Magyar fejlesztés, hazai innováció. A réz hatóanyagú lombtrágya alacsony rézterheléssel.
EK műtrágya: 04.2/3977-1/2016 

Részletes leírás:

Felszívódó Réz: Cu,Oldattrágya

Összetétel: 70 g/l  (5,6 m/m%)  Cu szerves kötésben: Sötétkék színű. Fajsúlya 1,24-

1,26,  pH-ja 3,9-4,1. glukóz és fruktóz  190 g/l EK műtrágya műtrágya E.1.d tipusú oldat műtrágya.

felhasználható permetezve: 3 liter/ ha

felhasználható permetezve: 3-5 dl/ 100 liter

A Felszívódó Réz Oldattrágya termék  Cu hatóanyaga a növény szöveteibe gyorsan és hatékonyan jut be, ahol a réz mint biokémiai aktivátor és mint fontos mikroelem segíti a növény feljődését anyagcseréjét. Ezen felül a speciális Réz/Cu forma elősegítheti a növény több féle betegség és baktériumos fertőzés elleni védekező képesség növekedését.

A felszívódó réz alkalmas a növények rézhiányának megelőzésére és kezelésére. Felszívódó Réz Oldattrágya réz hatóanyaga fokozza a növény önálló védekezési mechanizmusát a külső hatásokkal szemben, a biokémiai folyamatok stimulálásával.  KONDICIONÁLÓ HATÁS: Elősegíti a polifenolok és a fitoalexinek képződését, melyek a növényi védekező mechanizmus elsődleges anyagai.

A Felszívódó Réz Oldattrágya, réz hatóanyaga a növényben teljes mértékben felhasználásra kerül így mint lombtrágya hasznosul.  Felszívódó Réz Oldat műtrágya felhasználásakor nincs élelmezésügyi, vagy munkaügyi várakozási idő, éppen úgy mint a legtöbb lombtrágya esetében.

Felszívódó Réz Oldattrágya: felhasználási dózis 3-4 dl / 100 liter  vagy 3-5 liter/ ha 

Paprika, paradicsom, burgonya, dinnyefélék, káposztafélék, salátafélék, szőlő, alma és birs kultúrákban különösen javasolt a termék használata, a növények kondíciójának növelése érdekében.

Ezeken túlmenően minden réz igényes növény kultúra  hatékony lombtrágyája.

A réz szerepe a növényélettanában:

 Enzimek  alkotórészeként  részt  vesz  az  elektrontranszportban és légzési anyagcserében, fontos szerepet játszik a fehérjeszintézis és a szénhidrátanyagcsere folyamataiban és a fotoszintézisben.  A réz döntő része kétértékű formában, szerves, illetve szervetlen adszorpciós felületekhez kötve található a talajban. Mozgékonysága a talajban nagyon kicsi, mely azonban a kémhatás csökkenésével növekszik. 

 A réz Specifikus élettani hatása  kis ionátmérőjével,  nagy atomtömegével,  változó vegyértékével,  komplexképzési hajlamával függ össze.

-A réz: enzimek alkotórésze,
-a növények Cu-tartalma 2-20 mg/kg
•az összes Cu 70 %-a a kloroplasztiszokban halmozódik fel.
•Viszonylag nagyobb Cu-tartalommal bír: a rizs, szója, burgonya, spenót, fejes saláta.
•rézre legjobban reagáló növényfajok:
–kukorica, zab, gyümölcs félék, herefajok, sárgarépa, cékla.

A réz jelentős hiánya: A rézhiány következtében a növények növekedése lassul, a levelek szürkészöldekké válnak, klorotikusak lesznek. A hiánytünetek mindig a fiatal növényeken jelentkeznek. Gabonaféléknél a Cu hiánya a levelek kifehéredésével kezdődik. Jellegzetes tünet az ún. „fehérkalászúság”. A rézhiányos állományok gátolt buga-, illetve kalászképzése-, valamint a léha szemek részarányának növekedése  jelentıs  veszteségekhez  vezet. 

A felszívódó réz oldattrágya felhasználásakor növényvédő szerekkel együtt lehetséges, azonban éremes keverési próbát végezni.

A Felszívódó Réz Oldattrágya szükség esetén permetezhető valamennyi zöldség, gyümölcs és szántóföldi kultúrában: évente 3-4 alkalommal, illetve szükség szerint. Permetezhető dózis: 2-4 liter/ha, illetve 200-400 ml / 100 liter víz. Legtöbb növényvédelmi munkálattal egy időben kipermetezhető. Első használat előtt keverési próba ajánlott. 
Felszívódó Réz Oldattrágya öntöző vízzel felszívatással is felhasználható 200-500 ml/ 1000 m2 dózisban.


Forgalmazza: Harkály Üzletház Bt. 6032 Nyárlőrinc, Állami Gazdaság utca 3. sz.  Tel.: 76-343-008 Fax: 06-76-589-014 Web: www.mutragya.hu

Tilos a szert, annak fel nem használt maradékát, azzal szennyezett hulladékot, csomagoló burkolatot folyókba, állóvizekbe, vízfolyásokba, tározókba juttatni. Tárolás eredeti csomagolásban, fagymentes helyen +4 C fok felett. Használat előtt javasolt rövid ideig az eredeti csomagolásban felrázni.

Hozzászólások

Szóljon hozzá a cikkhez

Válasz

* Név:
* E-mail cím: (nem tesszük közzé)
   Honlap: (http:// -rel kezdve)
* Hozzászólás: