Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762

Tytanit

TYTANIT   1 literes   (8,5 g/l Ti+65 g/l MgO+130 g/l SO 3 )   

STIMULÁTOR 
Jelentősen befolyásolja a pollenek életképességét és a pollenek csírázási erejét, ezáltal javítja a termékenyülés haté-
konyságát, a terméskötődést. Serkenti  a klorofill képződést, ami fokozza a fotoszintézist és következésképpen növeli a 
biomassza mennyiségét és a terméshozamot. Javítja a tápanyagfelvétel hatékonyságát a talajból. A TYTANIT-nak ezen 
kívül előnyös hatása van a növények egészségi állapotára, javítja a termés minőségét. 

 

Magasabb hozamot biztosít, javítja a termés minőségét
Növeli a növények ellenálló- és regeneráló képességét
Javítja a pollen minőségét és a virágzás intenzitását
A titán egyolyan elem, amely bár széles körben elterjedt a földkéregben nem érhető el a talajból a növények számára átlag 4-8 pH tartományon belül.
A TYTANIT a titániumot olyan formában tartalmazza, amely felvehető a növények számára rendkívül széles pH tartományban, akár lombtrágyaként akár talajfelületen keresztül alkalmazva.
  • Amellett, hogy nő a termésmennyiség, javul a minősége is
  • Kiváló termelési költség-haszon arány
  • Javul a növények kórokozókkal szembeni ellenálló képessége
  • Kiemelkedő védelem a biotikus és az abiotikus stressz hatások ellen hőstressz, hideg stressz, belvíz, szárazság, gombabetegségek által okozott stressz)
  • Lehetőség van a Tytanit készítmény együttes használatára a legtöbb, piacon elérhető növényvédő szerrel (gombaölőszer, rovarölőszer, lombtrágya, illetve egyéb folyékony műtrágyák)
A titán-ionok hatásai a növényekre:
A pollenek életerejének növelése
A titán-ionok hatással vannak a beporzás és megtermékenyítés folyamatára. Ennek oka a pollen életerejének javuláa illetve a pollentömlő növekedésének serkentése.
Növekszik a vas ionok aktivitása
A növénybe a titán ionok bekerülésével aktivizálódnak a vas és kalcium ionok, ami által fokozódik a fotoszintézis, a klorofill szintézis és az enzim aktivitás.
Serkenti a tápanyagok felszívódását
Gyorsítja a növényekben végbemenő anyagcsere folyamatokat. Segíti a növények számára szükséges tápanyagok makro- és mikroelemek felszívódását, így eljutnak a növényben egészen sejtszintig.
Növeli az egyes kórokozók okozta fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet
A TYTANIT növeli a gombabetegségekkel szembeni ellenállóságot, gátolja a gombák szaporodását és a gombafonalak fejlődését. Például a vizsgálatba bevont zöldségfajtáknál megállapították, hogy csökkent a lisztharmat fertőzések száma

0,2-0,4 l/ha 
Lombon keresztül

Tytanit – kezelések főbb eredményei

*Javítja a virágpor minőségét, a virágzás időintervallumát nyújtja
*Fokozza az ásványi tápanyagfelvételt a megnövekedett biomassza által
*Növeli a növény ellenálló képességét a biotikus és az abiotikus stressz tényezők-kel szemben

TERMÉS NÖVEKEDÉS 10-20 %

Tytanit

Ahhoz, hogy a növények titánellátását biztosítani tudjuk, lombtrágyaként kijutatott tápanyagutánpótlás szükséges a növények számára, könnyen hasznosítható formában. A műtrágya piacon jelenleg csak egy termék van jelen, mely a titánt fő tápanyagként tartalmazza – ez az INTERMAG cég által gyártott TYTANIT®, melynek kizárólagos forgalmazását Magyarországon az Altoterra Kft. látja el. 
 
A TYTANIT® egy folyékony ásványi műtrágya, melynek biostimulációs hatása van a növényekre. Segítségével a növények sokkal gyorsabban képesek felhasználni a talajon és a lombon keresztül kijuttatott tápanyagokat. Pozitív hatással van a virágpor életképességének növelésére, fokozza a fotoszintézist és növeli a növények ellenálló képességét a gombabetegségekkel szemben. A vízben könnyen oldódó, a növények számára könnyen hasznosítható magas titántartalom (8,5 g tiszta titán/liter) lehetővé teszi a számos élettani folyamat serkentését a növényekben, ezáltal növelve a terméshozamot és a termés minőségét még a rendkívül alacsony adagok mellett is (egyszeri használatnál 0,2-0,4 liter/ha). 
 
A Tytanit használatával járó legfontosabb agrobiológiai előnyök a határozottan magasabb terméshozam, valamint az abiotikus stressz hatásokkal (kedvezőtlen időjárási, környezeti és művelési körülmények) szembeni ellenálló képesség növelése. A TYTANIT® használható számos mezőgazdasági és kertészeti kultúrában. Különösen nagy előnyt jelent olyan növényeknél, melyek érzékenyek a talajművelési és környezeti stresszre, mint pl. a kukorica és a búza.
 

KUKORICA

A kukorica különösen igényes növény az éghajlati körülményeket és talajviszonyokat illetően. A kukorica vetőmagjának gyors és egyenletes csírázásához szükséges a 10 °C feletti hőmérséklet. A növények megfelelő fejlődéséhez és növekedéséhez szükséges a 16 °C – 22 °C közötti hőmérséklet. A biomassza gyors növekedése miatt a kukoricának magas tápanyag igénye van.
A kukorica jól reagál a TYTANIT® használatára, ugyanis a TYTANIT®  jelentősen hozzájárul a kukorica stressz tűrésének növeléséhez, illetve a kukorica terméshozama  átlagosan 12-20%-al nő, ami a kukoricacsövek terméshozamának javulását eredményezi átlagosan 1-1,5 tonnával hektáronként . A TYTANIT-al kezelt növények gyorsabban nőttek, aminek nagy jelentősége lehet a kukorica silózásánál. A TYTANIT® adagolása: 0,2 l/ha. 
 

ŐSZI BÚZA

Az őszi búza terméshozamát az őszi és téli időjárási viszonyok nagyban befolyásolják. A hótakaró nélküli korai fagyok nagy pusztítást végezhetnek a növények között. A tavaszi időszak alatt a búza negatívan reagál a vízhiányra, illetve a túlzott vízmennyiségre a bokrosodás, illetve szárbaindulás idején, ami a vegetációs időszak kiterjesztéséhez és a szemek kései éréséhez vezethet. Ezenfelül a búza termékeny, szabályozott pH értékű termőföldet igényel, mely szerves és ásványi anyagokban gazdag. A növények kondíciójának javítása és a természetes életfolyamatok ösztönzése agrotechnikai módszerekkel nemcsak jobb terméshozamot eredményez, hanem biztosítja a növényeknek a jó egészségi állapotot és a megnövelt ellenálló képességet a kedvezőtlen termesztési körülményekre, ezáltal növelve a jövedelmezőséget. 
1. ábra: A Tytanit használatának hatása a búza oldalhajtásainak átlagos számára.  Tarnów, Karżniczka, 201
1. ábra: A Tytanit használatának hatása a búza oldalhajtásainak átlagos számára. 
Tarnów, Karżniczka, 2012.
 
Az őszi búza termesztésénél a TYTANIT® használata ajánlott a bokrosodás végén, szárbaindulás kezdetén és a virágzás végét követően. Az egyszeri adag 0,4 l/ha, csatolt kezelésnél 0,2 l/ha. Ez lehetővé teszi a terméshozam növekedését átlagosan 24%-al (1. ábra), néhány esetben pedig akár 40%-al. 
 
A TYTANIT® hatással van a növényekben végbemenő élettani folyamatokra, amelyek közvetlenül befolyásolják a terméshozam mennyiségét, annak minőségét, a növények egészségi állapotát és ellenálló képességét a kedvezőtlen termesztési és környezeti tényezőkkel szemben. A TYTANIT® alacsony hektárdózisának köszönhetően a készítmény használatának költséghatékonysága igen magas. 
Tags: tytanit

Hozzászólások

Szóljon hozzá a cikkhez

Válasz

* Név:
* E-mail cím: (nem tesszük közzé)
   Honlap: (http:// -rel kezdve)
* Hozzászólás: