Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
Talaj- és növénykondicionáló készítmény
5 239 Ft 4 392 Ft
Amalgerol 3 lit
Talaj- és növénykondicionáló készítmény
13 983 Ft 13 006 Ft
Ammónium nitrát 10 kg
magyar termék
2 076 Ft 1 899 Ft
Biofit GOLD 5 lit növénykondícionáló
ligninszulfonáttal
7 099 Ft 6 388 Ft
Utoljára megtekintett termékek
 
Akció

Biofit GOLD 5 lit növénykondícionáló

ligninszulfonáttal

Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 7 099 Ft 6 388 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Biofit Gold 5 literes

A Biofit Gold egy kifejezetten zöldség- és gyümölcstermesztésben használatos gyorsan felszívódó magas hatékonysággal hasznosuló makro- és mikroelem tartalmú lombtrágya.

 

A Biofit Golddal megfelelő időpontban és dózissal végzett lombtrágyázás nem csak termésnövelő és minőség javító, de preventív jelleggel pozitív hatással van a növények természetes ellenállóképességére, fokozza a növényvédelmi kezelések hatását, általában véve növeli a növény kondícióját.
A BIOFIT GOLD egy kifejezetten zöldség- és gyümölcstermesztésben, illetve szántóföldi kultúrákban használatos gyorsan felszívódó magas hatékonysággal hasznosuló makro- és mikroelem tartalmú lombtrágya. A lombtrágyával kezelt növényállomány intenzívebben növekszik, nagyobb zöldfelületet fejleszt, a növények méregzöld színűek lesznek. Növekszik a virágok száma, ezáltal a terméshozam is emelkedik. A termések egységesen fejlettebbek, érettebbek lesznek, piacképesebbé válnak. Használatának köszönhetőn a növények jobb minőségű és nagyobb terméshozamot érnek el. Csökken a gombafertőzés kialakulása, javul a növényvédelem hatékonysága, növekszik a betegségekkel szembeni ellenállóképességük.

 Biofit Gold EK MŰTRÁGYA (összetett oldatműtrágya mikroelemekkel)

Nem tűzveszélyes (E)

Kelátképző:

Kelátképző: Ligninszulfonat

pH (eredeti oldat): 6,5 %

Várakozási idő: 0 nap

0,5-3,0 %-os töménységben (0,5-3,0 dl/10 liter vízhez) 2-3 hetente, vagy termesztésben 3-10 liter/ha mennyiségben kezelésenként. Légi úton történő kijuttatásnál max. 25 %-os töménységben használható.

Biofit Gold Felhasználási javaslat:

Permetezés útján történő kijuttatáskor 0,5-4,0 %, locsolással történő kijuttatáskor a megengedett legnagyobb dózis 3,0-4,0 %-os töménység. A kezeléseket célszerű Biofittel felváltva végezni. Termesztésben 3-15 l/ha mennyiségben kezelésenként.

 

Biofit Gold Felhasználási javaslat:

Paprikában 1-3 % dózisban az első virágok zöldbimbós állapotánál, illetve 1-2 % dózisban 1-2 hetente.

Fűszerpaprika esetén 2-3 % dózisban a zöldtermés 51 %-os kifejlődésénél.

Paradicsomban 2-3 % dózisban 1-2 hetente.

Káposztaféléknél 2-3 % dózisban szedésig bármikor.

Karalábé esetén 1-2 % dózisban a kiültetést követő 8-10 nap után, majd 2-3 % dózisban a karalábé fej dió nagyságánál .

Karfiol állományban 2-3 % dózisban kiültetést követő 10-15 nap után, majd 2-3 % dózisban a termés kezdeti megjelenésekor. (A kialakult termést ne kezeljük permetezéssel, halvány barna foltok maradhatnak vissza a fehér karfiolon.)

Retek esetén 2-3 % dózisban az allombozat kialakulását követően.

Alma, körte, őszibarack, szilva fajoknál 1-2 % dózisban minden növényvédelmi beavatkozással együtt kijuttatva, Biofittel felváltva, nem összekeverve.

Sárgabarack esetén 2-3 % dózisban a levélzet kifejlődésekor.

Cseresznye, meggy esetén 2-4 % dózisban a termés 3-5 mm-es nagyságánál.

Szamócában 1-2 % dózisban bimbós állapotnál, majd 0,5-1 l/ha dózisban a termés kezdődő színeződésekor.

Bogyós gyümölcsűek esetén 1-2 % dózisban elvirágzás után, majd 0,5-1 % dózisban szedés előtt 3 héttel.

Gyümölcsfa iskolában 1-2 % dózisban minden növényvédelmi beavatkozáskor.

Salátában 3-4 % dózisban szedésig bármikor heti egy alkalommal.

Uborka esetén 2-3 % dózisban valódi 2-3 leveles állapotban, majd 1-2 % dózisban kezdeti virágzásnál.

Dinnyeféléknél 2-3 % dózisban virágzás kezdetén (Biofittel felváltva, nem összekeverve).

A Na LIGNOSZULFONÁT (LSNa) a természetben megtalálható speciális környezetbarát anyag (pl: őrölt fenyőkéregben), mely kiváló kelátképző tulajdonságán kívül tartalmaz még a növény számára rendkívül fontos ként (S), vitaminokat, uronsavakat, cukrokat, gyantákat.

 

Miért LIGNIN-SZULFONÁTTAL kelatizálunk?

 

Mi is az a kelatizálás?

A növények a számukra szükséges mikroelemeket csak ionos formában tudják hasznosítani. Ionos formában viszont nem tudják felvenni azokat a külső környezetből. Ezért van szükség a fémek (réz, vas, mangán, cink stb.) kelatizálására, ez biztosítja a mikroelem bejutását a növényi szervezetbe. Ez azt jelenti, hogy a növény számára könnyen felvehető „buborékba” csomagoljuk az adott mikroelemet.

Milyen kelatizálók vannak ma Magyarországon? 

A hazánkban elérhető lombtrágyákban fellelhető kelatizálók nagyrészt az EDTA (etilén-diamin-tetraecetsav) és ennek továbbfejlesztett verziói, például az EDDHSA (etilén-di-2-hidroxi-5-szulfofenil-acetát). Ezek vegyi úton előállított mesterséges kelátképzők. A szintetikus anyagok mellett azonban létezik természetes kelatizáló anyag is. Ez a LIGNINSZULFONÁT (LSNa.) A BIOFIT és PLANT-FEED termékekben ilyen természetazonos kelatizálót használunk.

Milyen előnyöket nyújt a LSNa?

A LIGNINSZULFONÁT a természetben megtalálható speciális környezetbarát anyag. Különböző fák, jelen esetben egy norvég lucfenyő kérgének az őrleményéből készítik el és nagyon jól képez a növények számára felvehető formájú  komplexet fémes mikroelemekkel. Amiatt, hogy természetes alapú, a vele elkészített lomtrágya aminosavakat, vitaminokat, uronsavakat, cukrokat és gyantákat is tartalmaz a tápelemek mellett.  Pozitív tulajdonságai közé tartozik a tapadásfokozás és javítás is, ami különösen fontos viaszos felületű kultúráknál. A permetcseppek a növényi részeken sokkal jobban terülnek, így biztosított, hogy a kijuttatott mennyiség elcsepegés nélkül a növényen maradjon. Ezáltal megnövekszik a felszívódási terület mérete, ami a tápelemek növénybe kerülésének hatékonyságát, célterületre való jutását is nagyban elősegíti.

Emellett nagyon fontos, hogy maradéktalanul lebomlik a növényben, ellenben mesterséges társával. Az EDTA komplexek olyan magas stabilitással rendelkeznek, hogy a növényi metabolizmus sem tudja a kötéseket maradéktalanul megbontani, így azok az emberi szervezetbe is bekerülhetnek, egyensúlyi zavarokat okozva ezzel a mikroelem háztartásban. A termesztett kultúrákban a LSNa szermaradvány mentesen, maradéktalanul feloldódik éppen amiatt, hogy természetazonos alapú.


Gondolom Önnek is fontos, hogy mit eszik Ön és családja???

 

Kísérleteink bebizonyították, hogy míg a mesterséges kelatizálókkal ellátott lombtrágyákból a hatóanyag nagyon hamar felszívódik a növénybe, addig a LSNa hatása hosszabb időn át táplálja növényeinket, mivel felszívódása elnyújtott. Ezzel biztosítja növényünk tökéletes mikroelem ellátását, ezáltal a jó stressztűrő képességet, így növeli a kultúra szárazság – és fagytűrését, ezen felül emeli a virágszámot és a gyümölcsök cukortartalmát.
Fontos hangsúlyozni, hogy a mesterséges kelatizálók nem tudnak maradéktalanul lebomlani a növényben,így a szervezetbe kerülve káros hatást okozhatnak, ezzel szemben a természetazonos alapú LSNa szermaradvány mentessen, maradéktalanul feloldódik a növényben, emellett felszívódásuk egyenletes és elnyújtott, biztosítva ezzel a tökéletes mikroelem ellátást.

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.