Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762

Kórokozók elleni termékek

Lehetőleg megelőző védekezést kell alkalmazni, mielőtt a kórokozó még jelentősen el tudna terjedni a növényeken – ez mindig környezetkímélőbb és olcsóbb megoldás, mint a már felszaporodott kórokozó kiirtása.
A betegséget okozó növényi szervezetek közé soroljuk a :

  • baktériumokat,
  • gombákat 
  • vírusokat.

A növénykórokozó baktériumok a párás, csapadékos körülményeket kedvelik, ilyen időjárásban, vagy üvegházban, fóliában okoznak különösen jelentős károkat. Az ellenük való védekezésre korábban Európában is elterjedten használtak antibiotikumokat, de mára ezeket betiltották.Az ökológiai gazdálkodási rendszerekben viszont sohasem volt engedélyezett az alkalmazásuk. Mára a baktériumok ellen egyedül a réz hatóanyagú készítmények használhatók, ezeket általában ökológiai gazdálkodásban is bevethetjük.
A nagyon változatos növénykórokozó gombák ellen változatos a konvencionális termesztésben felhasználható fungicidek tárháza is. Túlnyomó többségük szintetikus vegyület, tehát ökológiai termesztésben nem alkalmazható, kivételt tulajdonképpen csak a réz- és kén-hatóanyagú készítmények jelentenek.
A vírusok ellen mind a konvencionális, mind az ökológiai gazdálkodásban csak a rezisztens fajták termesztésével és megelőző agrotechnikai eljárások alkalmazásával védekezhetünk, vírusellenes szerek nincsenek. Figyelmet érdemel, hogy egyes vírusbetegségekkel szemben rezisztens, genetikailag módosított növényeket már több országban létrehoztak.

   

Az árak magyar forintban értendőek, és tartalmazzák az áfát!