DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK
ALKALMAZÁSA A GÖRÖGDINNYETERMESZTÉSBEN

 

 1. Palántanevelésben:
 • DAMISOL® Kondi a valódi levelek megjelenése után öntözéssel 0,2-0,3 % -os , 
  levéltrágyázással 0,5 % -os töménységben alkalmazva. (7-10 naponta) vagy
 • DAMISOL® Magnus csak levéltrágyázás formájában 1-2 dl/1000 m2
 1. Kiültetés után:
 • DAMISOL® Foszfor Plusz 3-5 l/ha a begyökeresedés serkentésére kombinálva
 • DAMISOL® Kondi 5-10 l/ha mennyiségével.
 • DAMISOL® Magnus 1-2 l/ha önmagában levéltrágyázás formájában 1-2 alkalommal. 
  Ez a készítményünk különleges összetétele révén erőteljesen segíti a kezdeti fejlődést.
 1. Az első nőivarú virág megjelenésekor:
 • DAMISOL Bórkoncentrátum 5 l/ha, vagy
 • DAMISOL Bór Extra 3-4 l/ha a virágbimbók megjelenésekor a kötődés és a tápanyagszállítás fokozására. 

  A kezelés kombinálható a DAMISOL l Kondi 5 l/ha adagjával az általános kondíció megtartására, fokozására.
 1. A tenyészidőszak további időszakában: DAMISOL Kondi vagy DAMISOL Zöldség-Gyümölcs 5 l/haminden növényvédelmi kezeléssel együtt kijuttatva a jó általános kondíció fenntartására (az összes Kondi, Zöldség-Gyümölcs kijuttatott mennyiségét nem célszerű 30 l/ha fölé vinni ). Az esetlegesen jelentkező magnéziumhiány orvoslására DAMISOL® Magnézium 5-10 l/ha adagját célszerű kombinálni a fenti készítményekkel (csak a magnéziumban szegény talajokon). 
   
 2. Az első kötések közepes nagyságú állapotától: 
  A kálciumhiány okozta „szárazfoltosság” megelőzésére főleg alacsony kálciumtartalmú (1,5 % alatt) talajokon 2-4 alkalommal DAMISOL Kálcium 5-15 l/ha (a kálciumos kezelésnél nem célszerű a szükséges növényvédő szereken kívül más levéltrágyát is keverni a permetléhez). 
   
 3. Az első szedés után: a bóros kezelést célszerű megismételni, a további kötődés elősegítésére, illetve a növényen belüli tápanyagszállítás javítására.

Kiválóan alkalmazható a termesztésben a DAMISOL BB Gabona, mely segítségével a termések méretét szabályozhatjuk. Amikor a készítmény kijuttatásra kerül, 5 l/ha mennyiségben, a termés növekedése lelassul és két három hét alatt megérik a gyümölcs. Így lehetőség adódik a „ládás” méret előállítására is.

Az összesen kiadott levéltrágya mennyiségek meghatározásánál javasoljuk hogy a Bórkoncentrátumból 10 l/ha, a Bór Extrából 8 l/ha, a Kondiból vagy Zöldség-Gyümölcsből 30 l/ha és a Kálciumból 60 l/hamennyiségnél több ne kerüljön kijuttatásra.

Damisol prémium, magas mikroelem tartalmú termékek közé tartozknak a következő termékek, magas a minőségük, gyors a felszívódásuk, és a hatékony beépülésük miatt bármely növény kultúrában lehet használni öszetételtől függően az alábbi termékeket. 

Zöld Arany Indító  

Zöld Arany Nevelő  

Zöld Arany Energia, 

Zöld Arany Érlelő