DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK ALKALMAZÁSA
A HAGYMATERMESZTÉSBEN

 

A hagymafélék tápanyagigénye közepes, de a jól tárolható, magas illóolaj és szárazanyag tartalmú termés eléréséhez biztosítani kell a növény egyes speciális mikroelem igényét.

A magas illóolaj tartalom eléréséhez biztosítani kell a növénynek ként és egyéb mikroelemeket, amelyek a DAMISOL® levéltrágyákban megtalálhatók, ezért van szükség a megfelelő levéltrágyák alkalmazására. Azt a területet, amelyből a tárolásra szánt termést kívánjuk szedni, a vegetáció második felében kell kezelni magas káliumbór és foszfor tartalmú levéltrágyával, azért hogy növekedjen a szárazanyag tartalom és megfelelő vastagságú és színű legyen a külső buroklevél.

DAMISOL levéltrágyák alkalmazása a következő:

DAMISOL® Szuper Flóra a növényvédelmi kezelésekkel együtt alkalmanként 5 l/ha mennyiségben július végéig, összesen 15-20 l/ha mennyiségben. Ugyanígy alkalmazható a DAMISOL® Natúr is. 

Augusztustól a szárazanyag tartalom fokozására, a tárolhatóság javítására egy alkalommal DAMISOLBórkoncentrátum 5 l/ha mennyiségét szükséges kijuttatni, amelyet célszerű kombinálni 3-5 l/ha DAMISOLFoszfor Plusz készítménnyel. Ugyancsak jól beilleszthető a termesztéstechnológiába új termékünk, a DAMISOL® Elixír amelyből 3-5 l/ha mennyiség kijuttatását javasoljuk. (0,5 : 1 : 1,7 N:P:K arány mellett mikroelemeket is tartalmaz)