DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK
ALKALMAZÁSA A KUKORICATERMESZTÉSBEN

 

A kukorica nagyon tápanyagigényes növény. Nitrogén, foszfor és kálium igénye a hagyományos műtrágyákkal kielégíthető. Mikroelem igényének biztosítása gazdaságosan viszont csak levéltrágyázás útján oldható meg. E probléma megoldására javasoljuk a DAMISOL® levéltrágyák alkalmazását az alábbi technológia szerint.

 1. Az állomány kezdeti fejlődési stádiumában, amikor még taposási kár okozása nélkül végrehajtható a permetezés, (akár már az állomány gyomirtással egy menetben, vagy később,amikor még károkozás nélkül lehet permetezni) a csővégek berakódásának fokozására, a kezdeti növekedés serkentésére. (A hiányos csővég megtermékenyülést a cink hiánya okozza, főleg akkor, ha jó a foszfor ellátottság és a talaj kémhatása semleges, vagy lúgos.) 
 • DAMISOL® Cinkamin 5-10 l/ha (25 g/l Zn, 5 g/l Fe) vagy
 • DAMISOL® Kukorica 5-10 l/ha (25 g/l Zn, 10 g/l Cu, 10 g/l Mn, 5 g/l Fe) vagy
 • DAMISOL® Kukorica Plusz 10 l/ha (200 g/l N, 20 g/l K, 25 g/l Zn, 10 g/l Cu, 10 g/l Mn, 
  5 g/l Mn, 0,05 g/l Mo) 

  Jó termőképességű területeken, a termésmennyiség fokozására, az aszálytűrő 
  képesség növelésére, címerhányás előtt (amikor még károkozás nélkül be lehet 
  menni az állományba) DAMISOL® BB Gabona 5 l/ha ( 60 g/l B, 120 g/l borostyánkősav).

DAMISOL® Cinkamin és Kukorica levéltrágya hatása fokozható , ha nitrogén tartalmú levéltrágyával kombináltan kerülnek kijuttatásra. DAMISOL® Nitrogén 5-10 l/ha (180 g/l N, 0,05 g/l Mo) mennyiségét javasoljuk tankkeverék formájában még kijuttatni, főleg akkor, ha nem volt lehetőség tavasszal kellő mennyiségben kijuttatni a N-t, illetve száraz az időjárás.