DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK ALKALMAZÁSA
A LUCERNA MAGFOGÁSOS TERMESZTÉSÉBEN

 

A lucernatermesztésben különösen a magfogás az, ami különleges odafigyelést és tápanyagellátást igényel. A takarmánylucerna termesztése több nitrogén felhasználásával jár, de ugyanakkor igen nagy a kálium és kalcium igénye is az e célra termesztett lucernának. A magtermesztés elsősorban lényegesen több mikroelemet igényel, mint a takarmány célú termesztés. A nitrogén kijuttatását mérsékelni kell és a virágok kötődését kell elősegíteni különböző mikro- elsősorban bórt és makroelemeket tartalmazó levéltrágyák kijuttatásával. Ezek kijuttatása nem jelent külön költséget, mert úgy is kell a kártevők ellen védekezni, és ezzel a védekezéssel egy menetben kiszórhatóak a levéltrágyák is.

  1. A megtermékenyülés fokozására, virágzás előtt:
  • DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/ha vagy
  • DAMISOL® Bór Extra 3 l/ha
  1. A kötődés után: A magkártevők elleni védekezés második szakaszában célszerű a termésmennyiség fokozására valamelyik komplex készítményünket kijuttatni az alábbi mennyiségekben, azért hogy nyári szárazabb időjárási körülmények mellett is legyen elegendő tápanyag a magkezdemények kifejlődéséhez:
  • DAMISOL® Kondi 10 l/ha, vagy
  • DAMISOL® Szuper Flóra 5-10 l/ha, vagy
  • DAMISOL® Extra 5 l/ha

A javasolt készítmények biztosítják a virágok jó megtermékenyüléséhez szükséges mikroelemeket, illetve a kötődés után javasolt komplex készítményeink pedig segítik a kötésekben a magvak kellő nagyságú kifejlődését.