DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK ALKALMAZÁSA
A PARADICSOMTERMESZTÉSBEN

 

 1. Palántanevelésben: A valódi levelek megjelenése után DAMISOL® Kondi 0,2%-os oldatával öntözés 7-10 naponként, vagy a DAMISOL® Magnus 1-2 dl/1000m2 mennyiségével levéltrágyázni (permetezni) ugyancsak 7-10 naponként. 
   
 2. Kiültetés után: DAMISOL® Foszfor Plusz 3-5 l/ha a begyökeresedés segítésére, már levéltrágyázás formájában.
   
 3. Az erőteljes fejlődés serkentésére célszerű a szükséges növényvédelmi kezelésekkel együtt aDAMISOL® Kondi 5-10 l/ha adagját kiadni. 
   
 4. Virágzás kezdetén a virágok megtermékenyülésének fokozására:
 • DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/ha (1%-os töménységben), vagy
 • DAMISOL® Bór Extra 3-4 l/ha (0,5-1%-os töménységben)
 1. A színeződés kezdetéig: minden növényvédelmi kezeléssel egy időben DAMISOL® Kondi, vagy DAMISOL® Zöldség-Gyümölcs5-10 l/ha (1-2%-os töm.) Az összesen kiadott levéltrágya mennyiségét nem célszerű 20 l/ha fölé vinni (2 l/1000m²).DAMISOL® Extra 3-5 l/ha alkalmanként (0,5-1%-os töménységben). Összesen10-15 l/ha mennyiségben a színeződés kezdetéig. DAMISOL® Kálciumlegalább két alkalommal, 5-10 l/ha alkalmanként - a „szárazfoltosság” ellen.
   
 2. Színeződéskor: A „zöldtalpasság” megakadályozására DAMISOL® Elixír 3-5 l/ha, ( 0,5-1%-ostöménységben) mely kezelést célszerű megismételni, főleg laza homoktalajokon.
   
 3. Determinált érésű, vagy ipari célú termesztésben: DAMISOL® BB Gabona 5 l/haa fő szedés ideje előtt 3-4 héttel kijuttatva, a színképzés, szénhidrát- és szárazanyagtartalom fokozására, az együttérés javítására. Ez a készítmény lényegesen javítja a fajták minőségét, növelve a termesztés gazdaságosságát.