DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK HASZNÁLATA
PRITAMIN- ÉS FŰSZERPAPRIKA TERMESZTÉSÉBEN

 

 1. Palántanevelésben: a valódi levelek megjelenése után öntözés a DAMISOL® Kondi 0,3%-os oldatával, vagy levéltrágyázás a DAMISOL® Magnus 1-2 dl/1000m² mennyiségével 5-7 naponta. 
   
 2. Kiültetés után : levéltrágyázás a begyökeresedés és a kezdeti fejlődés gyorsítására 1-2 alkalommal 
  10 naponként DAMISOL® Foszfor Plusz 3 l/ha, vagy 0,2%-os töménységben,DAMISOL® Kondi 5 l/havagy 0,5%-os töménységben, vagy a DAMISOL® Magnus 1-2 l/ha, illetve 0,2%-os töménységben. 
   
 3. Virágzás idején a kötődés fokozására: DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/ha, vagy 1%-ostöménységben + DAMISOL® Nitrogén 10 l/haFűszerpaprikában a kezelést célszerű megismételni egy hónap múlva.
   
 4. A bogyók fejlődése idején A termések növekedésének segítésére, a színeződés kezdetéig minden növényvédelmi kezeléssel együtt DAMISOL® Kondi 5-10 l/ha, vagy DAMISOL® Zöldség-Gyümölcs 5-10 l/ha. Laza talajokon, főleg száraz időjárás esetén a „csúcsfoltosság”, vagyis a kálciumhiány ellen minimum 2-3 alkalommal: DAMISOL® Kálcium 5-10 l/ha. 
   
 5. A színeződés kezdetén A színanyag képzés fokozására, az együttérés javítására, az érés kismértékű gyorsítására DAMISOL® BB Gabona 5 l/ha az első kötések színeződésének kezdetén (a várható szedés előtt 3 héttel). Pritaminpaprikában úgy kell kiszámolni a felhasználandó mennyiséget, hogy 1 l levéltrágya szükséges 10 t terméshez. 60 t/ha, vagy ennél nagyobb várható termés esetén megosztva kell alkalmazni a készítményt. Először5 l/ha, majd két hét múlva, a várható termés mennyiségétől függően újabb 3-5 l/ha
   
 6. Magvetéses termesztésben A valódi levelek megjelenése után a kezdeti fejlődés gyorsítására, a növények ellenálló képességének fokozására 2 alkalommal, 10 nap különbséggel kijuttatva DAMISOLMagnus 2 l/ha, (vagy 0,3%-os oldatban), vagy DAMISOLKondi 5-7 l/ha, illetve 0,5- 1%-ostöménységben. 
   
 7. A virágzástólA kezelés megegyezik a palántáról történő termesztésben leírtakéval. 
  A kezelések hatására nő a kötések száma és a bogyók mérete, javul a színanyag, illetve a szénhidrát-, valamint a szárazanyag-képzés. A kezelések hatására a fő szedés 7-10 nappal korábban történhet, több és jobb minőségű termés betakarításával. A másod szedés ideje a derek, fagyok elé hozható, így a betakarítható össztermés mennyisége is növekszik. A konzervipari célra termesztett pritaminpaprika termesztésében oly fontos együttérés is lényegesen jobb lesz. Ez sokkal biztonságosabbá és gazdaságosabbá teszi a termesztést.