Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
5 239 Ft 4 350 Ft
 

Em-Bio baktériumtrágya 1 l


Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 899 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

EM-BIO mikrobiológiai készítmény 1 literes komplex baktérium trágya
 

 Úgy válogatták össze az a benne lévő mikroorganizmusokat, hogy fotoszintetizáló és tejsavbaktériumok, élesztők, a sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt élő lények (növények, állatok és az ember) létezését segítsék, kiegészítsék. Ezáltal a talajok mikrobilológiai regenerációja / megújulása létre jöhessen. Igy a talajok tápanyag szolgáltató képessége javul.


Talaj oltás, Első kezelés
Szántóföld, gyümölcsös 20 lit / ha 2 lit / 1000 m2   --  minimum tízszeres mennyiségű vízzel 
Intenzív zöldség termesztés talajon, 30 lit / ha  , vagy 3 lit / 1000 m2    -- minimum tízszeres mennyiségű vízzel 
Talaj oltás második kezelés éven belül, vagy következő évben:
Szántóföld, gyümölcsös 15 lit / ha 1,5 lit / 1000 m2  ---  minimum tízszeres mennyiségű vízzel 

Intenzív zöldség termesztés talajon, 20 lit / ha  , vagy 2 lit / 1000 m2 ---   minimum tízszeres mennyiségű vízzel 

Kijuttás módja:  talajra vagy szármaradványra, permetezve-öntözve, bedolgozás előtt esti órákban vagy borús-esős időben.
 
Az Em-Bio-t csepegtető rendszerrel is ki lehet juttatni, közvetlenül a növényállományban, a dózisok 2-3 lit / 1000 m2. 


Az Embio permetezve is kujuttatható állományban 3-5 lit / ha dózisban, Cálszerű esti órákban elvégezni a kezelést.

Ebben az esetben a fertőtlenítő, növényt tápláló - frissítő hatással számolhatunk

30 évvel ezelőtt indult el Japánból az EM – Effektív Mikroorganizmusok útja az Ember és a Természet közös szolgálatára. Úgy válogatták össze a fotoszintetizáló és tejsavbaktériumok, élesztők, a sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt élő lények (növények, állatok és az ember) létezését segítsék, kiegészítsék.

Az EM egy rendszer, azaz rend szer, amely olyan környezetet alakít ki, amelyben a mikroorganizmusok által az erjedéssel törtnő lebontás kerül előtérbe, és a rothadás megszűnik. A növények életfolyamatainak támogatásával optimális termelési színvonal érhető el, a betegségek visszaszoríthatóak és jobb minőségű termények hozhatók létre.

Az EM-BIO márkanevű aktivált mikrobiológiai készítmény az EM-nek (effektív mikroorganizmusok) megfelelő, EM Technology Hungary Kft által bejegyzett magyarországi védjegye.

A termék használható mind a hagyományos, mind az ökológiai gazdálkodásban. (II-3107/5/2007 sz. Gyártási és forgalmazási engedély, K-581/09 sz. Biokontroll igazolás)

Az EM-BIO élelmezés-egészségügyi szempontból tiszta anyag, patogén és genetikailag módosított szervezeteket nem tartalmaz.

Eltarthatóság: 5-30 °C közötti hőmérsékleten, sötét helyen, felbontás után 6 hónapig nem veszít a minőségéből.

Várható hatás

 • Javuló talajminőség

 • Talajban felhalmozódott szerves anyag és vegyszermaradványok lebontása

 • Javul a talaj vízháztartása és tápanyag szolgáltató képessége

 • Aktívabb talajéletet eredményez

 • Lazább szerkezetű, morzsalékosabb talaj

 • Fokozódik a humuszképződés

 • Csökken az ammóniaképződés, a légköri nitrogénmegkötés 70%-kal nő

 • Intenzívebb gyökeresedés

 • A növény fokozódó tápanyag felvevő képessége

 • Növekvő (10-40%-kal több) terméshozam (22,1 q/ha terméstöbblet csemegekukoricánál, Biopoint Kft. 2009)

 • Javuló termésminőség, magasabb antioxidáns tartalom, jobb beltartalmi érték (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak), ízletesebb termés

 • Növekvő betegségekkel s kártevőkkel szembeni ellenálló-képesség (Kísérlet a hervadásos betegségek, lisztharmat megoldására, referenciák: Árpád biokontroll, Szentes, Hortobágy HNP, mezőhegyesi Ménesbirtok, Úrkút, Szarvas 2009)

 • Stressztűrő képesség javulása (aszály, alacsony és túl magas hőmérséklet)

 • A termés eltarthatósága növekszik

MI IS AZ EM-BIO ?

Egy rendszer, azaz rend szer

A józan megfigyelés tudományos szempontok szerinti elemzése hozta létre Japánban. A túlnépesedett országban a rizs évről évre önmaga utáni termesztése (monokultúra) során figyelték meg az ottani termelők, hogy az évek során nemcsak a termés mennyisége csökkent, de minősége is egyre romlott. Ennek javítására használták talajoltóként az erdőkből a rizsföldekre szórt természetesen komposztálódott termékeny humuszréteget.

Innen indult el a japán egyetemeken keresztül most már tudományosan előkészített útján a hatékony mikroorganizmusok (EM)

Paprika, Fűszerpaprika,  Paradicsom, Padlizsán, Uborka, BurgonyaSpárgatök, Sütőtök, bébitök, - Laskatök, Cukkini, Csillagtök, Csemege kukorica, Görögdinnye, Sárgadinnye, Vöröshagyma, Póréhagyma, Téli sarjadékhagymaMetélőhagyma, Fokhagyma, Fejes káposzta, Vörös káposzta, Kelkáposzta, Fodros kel, Kínai kel, Bimbós kel, Karalábé, Karfiol, Brokkoli, Pasztinák, Sárgasépa,  Cékla, Feketegyökér, Petrezselyem, Levélpetrezselyem, Zeller, Rebarbara, Endivia saláta, Fejes saláta, Cikória salára, Tépő saláta, Sóska, Spenót, Retek, Mák, Zölborsó,- és  Bab félék esetében

gyümölcsfélék esetében is van létjogosultsága a baktérium trágyáknak 

Szőlő, Gyümölcs: Alma, Birsalma, Körte, Naspolya, Őszibarack, Kajszi barack, Cseresznye, Meggy, Sziva, Eper - Szamóca, Ribizli - Ribiszke, Josta, Málna, Szeder, Áfonya, Köszméte - Egres, Dió, Mogyoró, Mandula, Szelid gesztenye, Bodza, Házi berkenye, Fekete berkenye, Nemes füge, Kökény, Sóskaborbolya, Csipkebogyó, Húsos som, Galagonya, Vadalma, Vadkörte (Vackor), Kánya bangita, Barkóca berkenye, Zelnicemeggy, Myrobalán, Homoktövis, Khaki szilva, Bogyósok telepítésekor is.

Címkék: Kiskerti Házikerti műtrágyák, Szervestrágyák: Parkok, kiskertek, hobbikertek, díszkertek, virágoskertek, tetőkert, virágos terasz és virágos erkély / balkonok, balkonkert szobai dísznövények, orchideák 

útja az Ember és a Természet közös szolgálatára.

Úgy válogatták össze a fotószintetizáló és tejsav baktériumok, a sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt létező élőlények (növények, állatok és az ember) létezését segítsék, kiegészítsék.


Az egyoldalú, sokszor nem természetes eredetű anyagok tápanyagként, táplálékként, kozmetikumként, stb. való használata nemcsak eltávolította az embert és az általa alakított környezetét a természetestől, hanem olyan változásokat idézett elő a környezetben és az élő szervezetben is, amelyek kedvezőtlen folyamatokat indikáltak azok között. A vegyi anyagok a talajban, a vízben és az élőlényekben egyaránt a savas pH felé tolták a közeg kémhatását, mely egyértelműen a gombásodásnak és a fertőző (patogén) baktériumok felszaporodásának kedvezett.

Így van az a növény és talaj közötti kapcsolatban, az élő szervezetek sejtjeiben, szöveti állományában, de hogy közérthetőbb legyen az emberi bőr felszínén is. A kedvezőtlen változásokat újabb és újabb beavatkozásokkal, kezelésekkel próbáljuk kiküszöbölni, ahelyett, hogy rendszerben gondolkodva más összefüggésrendszer alapján a rendet állítanánk helyre.

Alapvető gond a sejteken belül a kedvező anyagcseréhez szükséges feszültségkülönbség (kb. 70 mV biztosítása. Ez az egészséges állapot. Ha mindez 40 mV alá esik gyulladásban van a szervezet, jönnek a patogén kórokozók, melyeket már csak művi úton egyedi kezeléssel tudunk kordában tartani. Maga az elhízás, vizesedés folyamatát is ilyen változás előzi meg.

Mit tud az EM technológia és az abban lévő, ökológiai harmóniát képező baktériumok gombák közössége?!
Ha rövid válasz kell adnunk, akkor azt mondjuk: rendet teremteni.
Ha bővebben kívánjuk szemléltetni, akkor ki kell emelnünk a következőket.


* a pufferhatás révén emeli a közeg (élő és élettelen, illetve ezek együttélésének tere) kémhatását
* ezzel kiszorítja a közegből a kórokozó gomba és baktérium fajokat, azok számára nem teremt kellő életükhöz alkalmas feltételt
* a több mint 80 mikróba faj együtt dolgozik, egymásnak „szolgáltat”, az erjesztő és rothasztó folyamatokból az antioxidáns anyagokat termelő, az egészséget egyenletes szinten biztosító folyamatokat tart karban
* javítja a tápanyag (szerves és szervetlen hatékony beépülését, a salakanyagok rendben történő kiürülését
* olyan aminosavakat termelnek, melyeket csak ők tudnak a magasabb rendű élőlények számára biztosítani, azaz esszenciálisak
* összhangot teremtenek az élő szervezet és élettelen világ között és az élőlényen belül is
* nem kémiai anyag, használata után nem kell figyelni az élelmiszerbiztonsági, a növény- és állategészségügyi elvárásokat, s nem feltétlen kell kikérnie orvosa, gyógyszerésze tanácsait!

Ezekkel az anyagokkal együtt lehet élni, hiszen valamennyi itt van környezetünkben és bennünk egyaránt. Gondolták volna, hogy egy emberben mintegy 6-8 kg tömegű önálló életet élő, de az emberrel együtt dolgozó mikróba tömeg él? Pedig nélkülük nem léteznénk, többek között Ők biztosítják biztonságunkat, s ezzel a harmonikus működésünket.
Önfenntartóak, csupán okos közreműködésünket igénylik. Ésszerűtlen életmóddal, nem megfelelő táplálkozással nem kiirtani, hanem a szervezetbe, szervezetre visszavíve használni kell őket a rend helyreállításában.

Az EM egy rendszer. Ezért alkalmazható a növénytermesztésben, az állattenyésztésben, a természet és a környezet védelmében, helyreállításában, de a test ápolásában, a környezetünk tisztán tartásában és vizeink tisztításában egyaránt.
Az EM az élet megújításának a rend szere!

Eredményesen felhasználható az alábbi zöldségfélék termesztésénél:

PaprikaFűszerpaprika Paradicsom, Padlizsán, UborkaBurgonyaSpárgatökSütőtök, bébitök, - LaskatökCukkiniCsillagtök, Csemege kukorica, Görögdinnye, Sárgadinnye, Vöröshagyma, Póréhagyma, Téli sarjadékhagymaMetélőhagyma, Fokhagyma, Fejes káposzta, Vörös káposzta, Kelkáposzta, Fodros kel, Kínai kel, Bimbós kel, Karalábé, Karfiol, Brokkoli, Pasztinák, Sárgasépa,  Cékla, Feketegyökér, PetrezselyemLevélpetrezselyem, Zeller, Rebarbara, Endivia saláta, Fejes saláta, Cikória salára, Tépő saláta, Sóska, Spenót, Retek, Mák, Zölborsó,- és  Bab félék esetében

Dr. Lánszki Imre
ökológus

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.