Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
5 239 Ft 4 350 Ft
 

Rashel lapkelme 1,2 * 50m zöld

raschel lapkelme
2,2 kg
Készlet információ: Rendelhető
Fogyasztói ár: 3 566 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Rashel lapkelme 1,2 * 50m zöld
kb. 36gramm / m2
60 m2

A raschel termékeket HDPE műanyagból állítják elő, a lehető legjobb UV stabilizátorok hozzáadásával, amellyel a termék élettartama növelhető
 

Alkalmazási területek:

 • virágkertészet árnyékolás

 • növény- és gyümölcstermesztés

 • általános célú árnyékolásban

 • mezőgazdaságban termékek védelmében,rovarok, állatok és jégkár ellen

 • szélfogóként

 • építőipari védőháló

 • csomagolás

 • áruszállítás

 • reklámhordozó

 • dekoráció 
   

  A tűző nap következtében egyre gyakoribb jelenség a napégés, a levelek perzselődése. Korábban is lehetett egy-két növény esetében a napégés tünetével, a világos színű, száraz szövetelhalással találkozni (pl. zöldbab), viszont napjainkban szinte általános a paprikán, a paradicsomon, az uborkán, a káposztaféléken, de a szőlőnél, gyümölcsféléken is gyakori jelenség. Fóliák és üvegházaknál lehetőség van a héjazat festésére, szabadföldi termesztésnél egyetlen lehetőség az árnyékoló hálók kifeszítése. Eddigi vizsgálatok szerint legelőnyösebbeknek a duplán vagy háromszoros rétegben kifeszített sárga és sárgás-vörös raschel hálók használata bizonyult, de más színezésűek is (pl. zöld) jelentős védelmet mutattak a káros napsugárzással szemben.

  Az árnyékolók más kedvező hatást is kifejtettek: alattuk kedvezőbben alakult a léghőmérséklet, kisebb volt az éjszakai és a déli hőmérséklet közötti ingadozás, és magasabb volt a levegő páratartalma. Azáltal, hogy a déli órákban nem melegedett fel olyan mértékben a levegő, jobb volt a bogyók színesedése, a paradicsomnál nem jelentkezett a zöldtalpasság betegségre is emlékeztető, kocsány körüli sárgás-barna karima.

  Az árnyékolók hatásának tudható be, hogy ritkábban fordult elő a paprikák esetében tapasztalható kényszerérés, amikor a még fejletlen bogyók pirosodni kezdenek, és csúcsukon foltosodás indul meg. A hálók alatt magasabb volt a légnedvesség, mint a szabadban. Ennek következtében jobban kötött az uborka, a paradicsom, fényesebbek lettek a paprika és a padlizsán bogyói, és a termések felületén gyakran látható apró hajszálrepedések az árnyékolás hatására nem alakulnak ki.

  A raschel hálók kifeszítésével, amelyek nem igényelnek erős tartószerkezetet – súlyuk mindössze 35g/m2 - a jégkárok ellen is hatásosan védekezhetünk. A hálókat a gyártók többnyire fény-stabilizátorral látják el, ami élettartamukat 4-5 évre megnöveli.

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.