Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Agroleaf Power 20-20-20+TE 2 kg
kiegyenlített prémium lombtrágya
3 400 Ft 3 090 Ft
Amalgerol 3 liter
13 983 Ft 11 748 Ft
Komplex NPK 8-15-15 10 kg
Genezis
2 179 Ft 2 070 Ft
Truper Lombseprű 79 cm széles fej
ep-30
3 832 Ft 2 858 Ft
 

Fűmag Biliárd sport 10 kg

gyakori igénybevételnek kitett

Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 11 250 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

BILIÁRD SPORT fűmag 10 kg
 

Alkalmas gyakori igénybevételnek kitett sportpályák, pihenő pázsitok, játszóterek füvesítésére. Általánosan elterjedt, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő fűmagkeverék. Biztosan kikel, gyommag mentes. Egyenletes erőteljes növekedésű sport-pázsit fűmag keverék. 
Kiszerelés: 1 kg-os dobozban, illetve 5 kg-os és 25 kg-os papírzsákban.
A keverék összetétele:

Angol perje 1 (Lolium perenne) 40 %
Angol perje 2 (Lolium perenne) 30 %
Vöröscsenkesz (Festuca rubra) 30 %

A gyeptelepítés lépései

Általában a nyárvégi  őszi vetású gyepek sikerülnek jobban. A tél előtti vetések is szépen szoktak sikerülni.

  1. Tereprendezés

Fontos feladat az egyenletes terep kialakítása. Az egyenetlenség miatt ugyanis gödrök, mélyedések alakulhatnak ki, melyek könnyen csapadék gyűjtővé válhatnak. A tócsában pedig kipusztul a fű! Igyekezzünk összefüggő területet kialakítani. Tagoltabb térben, bokrok, fák, ágyások kerülgetésével nehezebb a gyepápolás, az egyenletes fűnyírás.

  1. Talajelőkészítés

A fűmagot csak jól előkészített talajba érdemes elvetni. Ez pedig a tápanyagokkal való feltöltéssel kezdődik. Cégünk számos műtrágyát forgalmaz erre a célra. A trágyát ásással vagy kultivátorozással keverjük a talajba, majd a talaj felszínét finoman gereblyézzük el.

  1. Gyommentesítés

Ne felejtsük el, hogy a füvesítés előtt mindenképpen gyommentesítenünk kell a területet. Erős gyomtársulás esetén akár többszörös gyomirtózásra is szükség lehet. A gyomirtást totális hatású, levélen keresztül szívódó gyomirtó szerrel végezzük el.

  1. Fűmagkeverék kiválasztása

Fontos feladat a megfelelő fűmagkeverék kiválasztása. Ehhez azonban el kell dönteni, hogy mi lesz a gyep rendeltetése. Napozásra alkalmas tér szükséges, vagy csak az esztétikai látvány az igény? Az sem mindegy, hogy milyenek az adott terület fényviszonyai. 

  1. Vetés

A megfelelően előkészített, aprómorzsás szerkezetű, talajra a fűmagot egyenletesen szórjuk ki. Általában 1 kg fűmagkeverék kb. 33-35 négyzetméter területre elegendő. Az elvetett fűmagot sekélyen a talajba kell keverni, mert a talaj felszínén nem csírázik ki. A vetési feladat a talaj tömörítésével fejeződik be.

  1. Vetés utáni teendők

A friss gyepvetés talaját folyamatosan nedvesen kell tartani, ami legalább napi egy, esetleg két öntözést tesz szükségessé. Kb. 10-14 nap alatt az elvetett keverék kikel. 

 

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.