Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 3 lit
Talaj- és növénykondicionáló készítmény
13 983 Ft 13 006 Ft
DCM ANTAGON 25 kg talajjavító
15 696 Ft 14 127 Ft
DCM VITAL GREEN TAVASZI GYEPTÁP
25 kg
16 701 Ft 15 904 Ft
 

Horto Bio szervestrágya 25 kg os

HS
Készlet információ: Ideiglenes készlet hiány,
Fogyasztói ár: 8 331 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Horto Bio 25 kg

Importőr közlése szerint a várható beérkezés Április 15.

 

 

Jelenleg nem elérhető a termék, Megrendelését rendszerünk eltárolja és ha beérkezik a Horto-Bio, azonnal küldjük. Várható beérkezés Április 15.

 

 

100% NÖVÉNYI EREDETŰ SZERVES TÁPANYAG
Bio- és biodinamikus termesztésben engedélyezett

 

A HORTO BIO a ricinusmagolaj kinyerése után a ricinusmag legmagasabb fehérjetartalmú része. A HORTO BIO magas minőségű természetes nitrogéntartalmú növényi tápanyag. Szervesnitrogén-tartalma lassan, egyenletesen válik felvehetővé. A talajviszonyoktól és az alkalmazott technológiától függően nitrogéntartalma 80-90 napig biztosít energiát a növénynek. A HORTO BIO legfontosabb jellemzője, hogy ricinusolaj-alkaloidákat tartalmaz.

A növényi repellens / riasztó hatású anyagok tényleges hatása / hatékonysága a környezeti változók sokaságától függ, cégünk ezért semmilyen felelősséget nem vállal a Horto Bio termék használatára vonatkozó eredményekre.

A Horto-bio termék forgalmazás eredményességét, a nagyszámú - folyamatos megrendelés támasztja alá.

 

A talajba kerülve a Horto Bio összetevői taszító (repellens) és antagonista hatással vannak a beásó, gyökereket károsító állatok (pocok, mezei egér, cickány, vakond) és a gyökérparazita cserebogárpajor, mocskospajor, lótetű, hangya, csiga, valamint a gyökérparazita drótférgekkel, fonálférgekkel szemben. A HORTO BIO megfelelő talajviszonyok esetén korlátozhatja a paraziták megjelenését és károsítását.

 

Cégünk felhívja a figyelmet, hogy a termék felhasználásával egy időben a talajlakó kártevők ideiglenesen nagyobb aktivitást is folytathatnak, illetve érdemes lehet az Artis nevű biológiai készítményt is egyidejűleg használni a talaj lakó károsító drótférgek, pajorok, ellen. . Részletes információ az Artis termékről ide kattintva érhető el.

 

A forgalmazó, Importőr cégtől származó információk:

Ki ne ismerné és szeretné a tücsök és a hangya aranyos meséjét, vagy a „Csiga-biga gyere ki” című dalt, és említhetném gyermekkorunk kedvenc rajzfilmjét, a Kisvakondot is. Mégis háborúban állunk a talajfelszín alatt és a felszínen aknamunkát végző hívatlan vendégekkel. Tevékenységük kárt okoz a zöldség-gyümölcs és dísznövények termesztőinek.  

Próbálunk megszabadulni a kisebb-nagyobb méretű rágcsálóktól, csigáktól, hangyáktól, drótférgektől és pajoroktól – mindhiába. Füstölőkkel, ultrahangos fütyülőkkel, csalianyagokkal, sőt a legdurvább talajfertőtlenítő eszközökkel is legfeljebb néhány hétre sikerül megszabadulni tőlük.

Egy időre békét kötöttünk: tudomásul vettük, hogy sem mérgezéssel, sem dühöngéssel nem jutunk előre. Esélytelenek vagyunk ezekkel a különben kedves kerti kártevőkkel szemben. Sokkal egyszerűbb ezért, ha elviseljük egymást. 

 Egy kizárólag szerves növényi tápanyagokat tartalmazó trágyapelletet, HORTO BIO-t dolgoztunk a talajba, amivel távozásra bírtuk a talajban élő, gyökérkárosító rovarokat és apró rágcsálókat anélkül, hogy bárkit, bármit megmérgeztünk volna.  

 

HANGYÁK: szorgalmas népség

Horto BioTevékenységük, kártételük növényvédelmi körökben szakmai vita tárgya. Sokan hangoztatják, hogy a hangya nem kártevő, csak a levéltetvekkel együtt élő, azokat mézharmatukért dédelgető lény, s eltakarító szerepük miatt barátaink: a természetes táplálékláncban fontos szerepet töltenek be. Elfogadhatjuk azt az általános elvet is, hogy a hangyák zöme erdőben, legelőn, de még a szántóföldön is alapvetően hasznos lény az életközösségben. Saját megfigyeléseim egyértelműen bizonyítják, hogy a hangyák megje-lenése közvetett módon befolyásolja kertünk állapotát. Bár nem feltét-lenül táplálkoznak kerti növényekkel, kártételük hangyaboly formájában mégis jelentős lehet, főleg palántanevelésben és hajtatott zöldségfélékben. A hangyabolyok kialakulását elősegíti, és igen gyors fejlődést tesz lehetővé, ha hosszú ideig folyamatosan meleg van, és a talaj felső, 20-30 centi-méteres rétege hosszabb időre kiszárad.

HORTO BIO alkalmazásával egyszerűen, drasztikus mérgezés nélkül tarthatjuk távol a hangyát a haszonnövényektől.

  

CSEREBOGÁRPAJOR

Horto BioA cserebogarak lárváját pajornak, egyes vidékeken csimasznak nevezzük. Az időjárásnak megfelelően változtatja helyét a talajfelszín alatt: sekélyebben vagy mélyebben tartózkodik. A cserebogarak igen jelentős kertészeti és mezőgazdasági kártevők. Különösen a laza, homokos talajokon okoznak súlyos károkat. Mind a kifejlett imágó, mind a talajban élő lárva, a pajor, kemény ellenfél.    Az imágók tarrágásánál is jelentősebb a pajorok folyamatos gyökérfogyasztása, akár idősebb növényeket, fákat is elpusztíthatnak. Amennyiben a talaj felső rétegébe HORTO BIO-t keverünk, az ilyen területeket a cserebogár imágója elkerüli, egy-két év alatt a cserebogárpajor más területekre költözik, mérgezés nélkül, hatékonyan védekezhetünk ellenük.

LÓTETŰ vagy LÓTÜCSÖK

Horto BioMindkét megnevezés ugyanazt az élőlényt takarja, fejlődésének különböző fázisában. Leggyakoribb előfordulási helye a komposztálatlan trágyakazal.  A lótetű szabad szemmel nehezen észrevehető mérete és gyors mélyre ásása miatt, táplálkozásának eredményeképpen rendkívüli pusztítás figyelhető meg. Növények gyökereivel táplálkozik, különösen a hajtatott és szabadföldi kertészeti növények kiültetését követően okoz jelentős rágás-kárt, a növények sárgulása rothadással és teljes gyökértelensége jelzi jelenlétét. A lótücsök kifejlett példánya nem változtat étkezési szokásain, így élete teljes szakaszában gyökerekkel táplálkozik. Mindemellett széles kiterjedésű járatrendszereket ás a föld alá, melyeknek üregeibe helyezi el a következő generáció petéit, akár 500 darabot is, minden párosodás alkalmával. A HORTO BIO-ban olyan repellens, a lótetű/lótücsök táplálkozását gátló anyagok vannak, melynek hatására ez a kártékony állat olyan területre költözik, ahol ricinusolaj-származékkal nem találkozik.

 

VAKOND:  a mezőn szeretjük

Horto BioA vakond apró rovarokkal táplálkozó emlős, tulajdonképpen szeretjük, de sokkal jobban szeretnénk, ha a kerten kívülre költözne, és nem túrná ki a csepegtetőrendszerrel ültetett haszonnövényeket. A vakond fő tápláléka talajlakó rovarokból áll, szívesen fogyasztja a gilisztákat, lepkék lárváit, pajort, férgeket, ganajtúró bogarat, lótetűt és minden más rovart, illetve ezek lárváit. A csigák is nagyon ínyére valók. Problémát főleg az öntözött gyepterületen okoz, és kifejezetten nagy kárt okoz a csepegtetőrendszer alatt, a növény gyökerének kitúrásával. Ha a járatában a kiásott föld fölhalmozódik, a vakond a földfelszín irányába kezd ásni, s ezen a kürtőn át – fejének erős lökéseivel – túrja a felszínre a földet. Ez a vakondtúrás keletkezésének oka és módja. Ha szeretnénk távol tartani a vakondot ültetvényünktől, kertünktől, gyepfelületünktől, szórjunk kb. 5-7 kg/100 m2 HORTO BIO-t a talajra, dolgozzuk 8-15 cm mélyen a felszín alá, és alaposan öntözzük be. Vakondjaink és egyéb hívatlan talajlakó vendégeink rövidesen végleg elköltöznek.

A HORTO BIO ÖSSZETÉTELE : 100% növényi szerves anyag

 

 

 

A HORTO BIO FIZIKAI JELLEMZŐI
Granulátum (1-2 mm) és pellet (3-4 mm) forma

  • higiénikus, kórokozómentes
  • nem tartalmaz ipari folyamatból származó nehézfémet
  • GMO-mentes
  • Fajsúlya:  0,63 kg/l

A HORTO BIO KEVERHETŐSÉGE

Minden szerves és ásványi anyaggal keverhető.
Tároláskor szagtalan.
Stabil összetétele miatt a tárolás során nem indulnak erjedési folyamatok. (A tárolás szabályait be kell tartani!) A használati útmutatót mindenképpen olvassa el!

 A HORTO BIO ÁLTALÁNOS ÖSSZETÉTELE

  • szerves nitrogén 5-6%
  • szerves szén 44-46%
  • teljes szervesanyag tartalom 76-80%
  • P2O5 2-2,5%
  • K2O 1-1,5%
  • MgO 0,5-0,7%

KISZERELÉS

25 kg műanyag zsák vagy 450 kg-os Big bála

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Kertészetben: vetés és ültetés előtt dolgozza a talajba 10-15 cm mélyen. A felszínre többször is kiszórható, majd minden esetben öntözze be. 

Gyümölcstermesztés, faiskola: dolgozza a talajba, vagy a sor menti árokban koncentráltan helyezze el és földdel takarja. Ha füvesítve van, nyírja le a füvet, hogy a hatóanyagok bejutását megkönnyítse. Nem mosódik ki a talajból. Minden esetben öntözze be.

Extenzív növénykultúrák, ipari növények: talaj-előkészítéskor vagy vetéskor dolgozza a talajba 10-15 cm mélyen. Talajműveléskor is kiszórható. Minden esetben öntözze be.

Pázsit: egyenletesen szórja ki a pázsitra a szélek mentén is, ha lehetséges, hengerelje át a felületet, hogy segítse a termék bejutását a talajba. Intenzíven öntözze be.

Használat közben viseljen kesztyűt, maszkot, védőszemüveget! Tartsa távol az állatokat a kezelt területtől legalább 4-5 napig.

ADAGOLÁS (KG/HA)

Gyümölcstermő növények, faiskola: új ültetésnél 600-700 kg/ha vagy 50-60 gramm növényenként az ültetőgödörben összekeverve. Intenzív termesztés esetén a sortól 40-60 cm-re (csemege- és borszőlő, alma, körte, dió, szilva, őszibarack, sárgabarack, mogyoró, mandula, gesztenye).

Kertészet: szabadföldön a termesztőágyásban 50-60 cm szélességben (bab, spárga, zöldsaláta, spenót, egyéb levélzöldségfélék, fokhagyma, vöröshagyma, sárgarépa, káposzta, édeskömény, fűszernövények, borsó, tök, görögdinnye, paradicsom, cukkini, uborka, padlizsán, burgonya, földieper, paprika).

Hajtatott növények: friss fogyasztásra termesztett levélzöldségfélék esetén legalább 150-200 kg/1000 m2.

Extenzív gazdálkodás, ipari növények: búza, durumbúza, rizs, cirok, csemegekukorica, kukorica, cukorrépa, dohány.

Termesztőágyáshoz:  80-120 gramm/m2.

Pázsit: 50-80 gramm/m2.

 

A HORTO BIO a fent említett területeken kívül más kertészeti és mezőgazdasági területeken is korlátozás nélkül használható. Hobbikertészetben, palántanevelésnél, dísznövényeknél: szórja a felületre, majd bőségesen öntözze be. Cserepes dísznövényeknél adagoljon cserepenként 20-40 grammot  (cserépméret: 14 cm átmérő). 

A HORTO BIO keverhető virágfölddel, adagolása hozzávetőlegesen 4-8 kg/m3.

A HORTO BIO gyártói javaslata szerint hektáronként minimálisan 500-600 kg/ha mennyiséget szükséges alkalmazni.

A fent említett mennyiségek a talaj minőségétől és a környezeti feltételek függvényében változhatnak (talajtermékenység, kémiai, fizikai vagy biológiai összetevők, csapadék, hőmérséklet).

Kerülje el, hogy a növény gyökérzete közvetlenül érintkezzen a trágyagranulátummal. Professzionális felhasználásra. Száraz, napfénytől védett helyen tárolja! Tartsa távol gyerekektől és állatoktól!

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.