Menü
Kosár tartalma

BIOMIT 10 liter

BIOMIT  10 liter
BIOMIT 10 liter
14 034 Ft
Nettó ár: 11 050 Ft
  • Készletinfo: Kapható
A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

BIOMIT növénykondícionáló 10 liter   Készleten  

Felhasználás 1-2 %-os  koncenetrációban

Gyors felüdülés a növénynek, gyorssegély  a nagy melegben. A melegben hőség napokon szinte minden növénynek jól esik a felüdülés, friss azonnal felvehető mikroelem támogatás.
A napi hőség után, az esti órákban vagy hajnalben kipermetezve a termék csökkentheti a túl magas hőmérséklet káros hatásait, a hősokk termés mennyiség vagy minőség csökkentő hatásait.  A Nagy melegek előtt kipermetezve a napégés, kifehéredés megelőzhető, vagy a károsodás mértéke csökkenthető, a jótékony vékony dolomit örlemény réteg mintegy UV szűrő funkcionál és vissza veri a napsugarait. igy a növény és felülete nem is hevül fel annyira.

Biomit 10 literes: felhasználható a legtöbb növényi kultúrában a növények kondíciójának növelésére, általános ellenállóság fokozására. Felhasználható dózis 1 % - 3 %

földön járunk, rajta állunk, de belőle élünk

 

Biomit®  növénykondícionáló hatalmas előnye abban rejlik, hogy kipermetezve a levelekre, létrehoz egy állandó, homogén készenléti tápelem raktárt, egyenletesen szétterülve és véglegesen maradva-ráragadva, amit már nem mos le sem eső vagy más kezelés. Elhelyezzük a kiegészítő üzemanyagtartályt a levekben levő motorok számára, így biztosítjuk a folyamatos működésüket. .

A BIOMIT bevonat a tápanyag ellátás mellett védelmet nyújt a napégés ellen, csökkenti a hő stresszt (csökken a transpiráció), valamint részleges védelmet nyújt állati kártevők ellen mivel rengeteg olyan illat-szag - illóolajok -  ( repellens) anyagot tartalmaz, melyeknek erőteljes riasztó hatása van, valamint elfoglalja a helyet egyes betolakodó patogén gomba spórák elől és gátolja azok szaporodását a benne levő réz és kén tartalom.

Az állatok nem nagyon fogyasztják azt a levelet melyekre köveket ( dolomit darabokat) ragasztottunk, de amúgy a dolomit a kálcium és magnézium tartalmánál fogva fontos természetes tápanyagforrás a növények számára .A BIOMIT egy szuszpenzió, az alapja pedig egy 5-20 mikronos dolomit szemcse.


Biomit®  növénykondícionáló nem tartalmaz (vagy csak nagyon kis mennyiségben) nitrogént, foszfort és káliumot, de tartalmaz elegendő mennyiségben minden más létfontosságú elemet, ezért nem éget, nem perzsel, bármikor kipermetezhető, keverhető más készítményekkel (keverési próba elvégzése javasolt). A permetezések gyakoriságát és az alkalmankénti BIOMIT mennyiséget a vegetatív növekedés intenzitásához kell igazítani az adott növénynél, hogy lehetőleg minden levélen rajta legyen a bevonat. Nem lehet túladagolni, mert ha a javasolt adag többszörösét juttatjuk ki, akkor a növény, csak a számára szükséges mennyiséget veszi fel, a többi ott marad a levélfelületen.


Biomit®  növénykondícionáló alkalmazható a Bio termesztésben:   növények  napégés elleni védelmére is felhasználható, hő stressz csökkentő hatás a növények számára

Az alkotó részek ásványi anyagok, növényi kivonatok, illó olajok keveréke kis mennyiségben, valamint víz, dolomit őrlemény, növényi cukrok….

minden növénykúktúrában használható, , a frissen szedett gyümölről zöldségről pedig lemosható a vékony - esetlegesen fenn maradó - dolomit film...


Biomit®  növénykondícionáló Felhasználási javaslat:  

Növényi csoportonként a javasolt mennyiségek a tenyészidőre:

Kalászosok (búza, árpa, rozs, zab..), kukorica, rizs, szója : min 30 liter/ tenyészidő

Ültetvények, évelő kultúrák: szőlő, almatermésűek, csonthéjasok, eper. Az Egynyári: dinnye, uborka, burgonya, paradicsom, paprika, padlizsán : min 50 liter/ tenyészidő

Leveles zöldségek: salátafélék, káposztafélék : min 30-40 liter/tenyészidő

Ezen javasolt mennyiségeket fel kell osztani az alkalmazott permetezési napló szerint úgy, hogy minden permetezésbe legyen BIOMIT.


Biomit®  növénykondícionáló egy szuszpenzió, 1.6 kg/liter fajsúlyú és minden használat előtt fel kell rázni.

 

A Biomit®  növénykondícionáló mint termék, saját ( Hunnia Bio-Tech Kft. ) és kizárólagos receptura szerint készül. A receptura kidolgozása több mint 15 év munkáját foglalja magába és a fejlesztések, kutatások folyamata nem áll meg. A Biomit® már bizonyított számos európai országban, mint Olaszország, Szlovákia, Horvátország , Lengyelország, Szerbia, Románia valamint ázsiai részen Vietnám, Dél-Korea , dél-amerikai részen Peru valamint Brazília.


BIOMIT növénykondicionáló: természetes életerő a növények számára 

 növények  napégés elleni védelmére is felhasználható, hő stressz csökkentő hatást biztosít a növények számára


A növények életének legfontosabb alapfeltétele a harmonikus, elegendő és állandó mennyiségben elérhető-felvehető tápanyagok jelenléte, könnyed felvehetősége. Így teremthetjük meg azt a tökéletes egyensúlyt, harmóniát a növények számára, ami biztosítja a levelekben levő ” motorok” zavartalan működését, azaz a fotoszintetikus aktivitást. A cukortermelés rendben és elegendő mennyiségben képződik, akkor van energia a növekedéshez, a védelem zavartalan működéséhez, a nagyobb termés-nagyobb minőség eléréséhez, a következő évi termés-előkészítéséhez, a környezetből jövő stressz hatások kezeléséhez, tehát mindenre jut energia, még a néha kibillenő egyensúly gyors visszaállítására is. A gazdák is örülnek, mert kisebb ráfordítással nagyobb, biztonságosabb termés kerül betakarításra, magasabb minőségen, magasabb áron eladva nagyobb haszon képződik.

 

Ha a szőlő szemszögéből nézzük a dolgot, akkor kisebb költséggel termelve nagyobb mennyiségű, finomabb, jobb minőségű, drágábban eladható bort készíthetünk. A gazdáknak tehát törekedni kell arra, hogy a harmonikus tápanyag-ellátás felvehető formában folyamatos legyen, az adott növény igényeihez igazítva, figyelembe véve a nitrogén-foszfor-kálium együttes mellett a többi létfontosságú tápelem elengedhetetlen jelenlétét.

A Liebig féle minimum elv

Liebig 1840-ben fogalmazta meg a minimum-törvényt, mely szerint a növények növekedését, virágzását, a termés mennyiségét és minőségét mindig az igényekhez képest legkisebb mennyiségben jelenlevő tápanyag határozza meg. A növény a legkisebb mennyiségű tápelem arányában veszi fel a többit is. Ez azt jelenti, hogy ha egy elemből hiány van a talajban, a növény fejlődését ez korlátozza. A Liebig elmélet nem csak a tápanyagokra, hanem minden környezeti tényezőre is igaz, tehát megfelelő táplálás mellett a fényt, hőmérsékletet és vizet is biztosítani kell a növény számára az egyenletes fejlődéshez. Minden tápelemnek optimális mértékben kell a növény rendelkezésére állnia ahhoz, hogy a növény harmonikusan fejlődjön, figyelembe véve az egyes tápelemek közötti kölcsönhatásokat is.

A minimumban - vagy jelentős hiányban levő tápanyag által okozott terméscsökkenés a termelésre fordított költségek megtérülésében is jelentkezik, tehát anyagi veszteséget is jelent

 

A Hunnia Bio-Tech Kft 2007 –ben alakult Magyarországon, magán tőkével , és kizárólagosan a Biomit® növénykondicionáló-termésnövelő termék és a hozzárendelt technológia termelésével, fejlesztésével és alkalmazástechnológiával foglalkozik. A cél a természet kínálta lehetőségek felhasználásával olyan magas szintű, mint mennyiségi- minőségű termés elérése a mezőgazdasági termesztésben, mely emberek, közösségek, régiók számára rendezett körülmények között, természetbarát módón munkát, egészséges élelmet és életet biztosít.


A Biomit technológia alkalmazásához nem szükséges különös iskolai végzettség, bárki elkezdheti, alkalmazhatja, mert nem lehet vele kárt okozni sem magának sem a környezetének. A természetből raktuk össze és neki adjuk vissza. Az alkalmazandó technológia mindig az adott növény és a környezete szerint van kialakítva.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 1118 Budapest, Budaörsi út 141-145. Tel: 06/1/309-1000 Fax: 06/1/246-2960 E-mail: nti@nebih.gov.hu www.nebih.gov.hu

ELŐADÓ: Botosné Olasz Zsuzsanna HATÁROZATSZÁM: 04.2/1451-3/2014 OLDALAK SZÁMA: 5 MELLÉKLET: Forgalomba hozatali és felhasználási engedélyokirat TÁRGY: Biomit ® forgalomba hozatali és felhasználási engedélye 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv (továbbiakban: engedélyező hatóság) a Hunnia Bio-Tech Termelő és Kereskedelmi Kft. (1145 Budapest, Amerikai út 87.) ügyfél által a Biomit ® forgalomba hozatali és felhasználási engedélyének kiadása iránt előterjesztett kérelem alapján indult hatósági eljárásban meghozta az alábbi H A T Á R O Z A T O T Az engedélyező hatóság a Biomit ® forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét az alábbiak szerint adja ki: 1. A készítmény kereskedelmi neve: Biomit ® 2. A készítmény típusa: növénykondicionáló készítmény 3. Gyártó: Hunnia Bio-Tech Termelő és Kereskedelmi Kft. 1145 Budapest, Amerikai út 8. Statisztikai számjel:13940676-2020-113-01 

 

Biomit növénykondícionáló, lombtrágya és levéltrágya kedvező hatásai a termsztett zöldségekre gyümölcsökre

Évjárathatás csökkentése,

• Relatív tápanyag hiányok kezelése és csökkentése
• Élettani folyamatok kedvező befolyásolása, gyorsítása

• Hő stressz csökkentő hatás a növények számára

• Optimális fejlődési állapot fenntartása, gyorsítása
• Kedvezőtlen talajállapot esetén tápanyaggal történő ellátása (pl. tömörödés, víztelített)
• Extrém időjárási-, stresszhelyzetek hatásainak csökkentése kezelése (pl. szárazság, hideg időjárás, sok csapadék-kimosódás)
• Dinamikus (különböző növényeink adott esetben más fázisban igényelnek több tápanyagot)
• Gyors felszívódás és kiv&a

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
Rossz