Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
 

Kálisó 60 % 50 kg

60% kálium-klorid
Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 8 317 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Kálisó  60%-os 50 kg-os

(káli, vöröskáli, KCl) CAS Nr: 7447-40-7 3 Sötétpiros (belorusz) vagy fakó(orosz, spanyol, angol)  fehér (német)szemcsézett és osztályozott műtrágya. 

HatóanyagKálium-klorid (KCl-tartalom kb. 90%-os) K2O –tartalom 60%.                                                     

HatásmechanizmusA kálium befolyásolja a termés minőségét, eltarthatóságát, a gombabetegségekkel és a faggyal szembeni ellenálló képességét, és nem utolsósorban a növények vízháztartásának szabályozásán keresztül annak szárazságtűrését. Szabályozza a nitrogén (N), valamint a foszfor (P) beépülésének folyamatát. Elősegíti az energiagazdag foszfátok beépülését és harmonikus ellátottság esetén fokozza a növény fotoszintetikus aktivitását. A növények a káliumot kálium-ionok formájában veszik fel a talajból. A növények kálium ellátása szempontjából a talajoldat K-tartalma mérvadó, melynek mértékét a talaj kicserélhető K-tartalma határozza meg. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a kötött agyagos talajoknál, azok agyagásványain a K-lekötődés miatt a kálium pótlására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint a homoktalajok esetében.

Felhasználási lehetőségek:

  • Szántóföldi és (nem klórérzékeny) kertészeti kultúrákban történő alapműtrágyázás: ősszel leforgatva, talajba dolgozva a gyökérzóna mélységéig. Javasolt dózis: 100-400 kg / ha.
  • Káliumigényes növények esetében (kukorica, repce, napraforgó, cukorrépa) a pozitív kálireakció miatt célszerű azok alá nagyobb dózisú őszi káli adagokat kijuttatni. Amennyiben a foszforellátottság egyébként megfelelő illetve az előveteményt foszfor trágyáztuk, úgy , azt elhagyhatjuk és az évben egyéb komplex műtrágyát sem szükséges kijuttatni.
  • AKG-s felhasználók számára is ajánlott, mivel a káli-műtrágya az éves nitrogénmérleget nem befolyásolja.

Technikai specifikációMegjelenés: vörös szemcsék, nem higroszkópos, ömlesztve tárolható. K2O-tartalom: 60-62% között Nedvesség: max 1%

Mérettartomány: 1-5 mm min. 90% ebből 1 mm alatt max 5% 5 mm felett max 5%

Forgalmazott kiszerelés  10, 50, 5-600, kg-os big-bag-zsákban , 

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.