Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
 

Kálium Nitrát imp. vízoldható 25 kg Haifa


Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 9 860 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Ennek a terméknek a minimális rendelési mennyisége 4 db

Kálium Nitrát  25 kg-os vízoldható (imp.) távolkeleti import 

A kálium-nitrát a kálium egy szervetlen vegyülete, melynek képlete KNO₃.
A tápoldatozási program kálium arányát növelő kertészeti kiegészítő műtrágya. Minőséget, az érés gyorsaságát, tárolhatóságot javítja. Tápoldatozásra és lombtrágyázásra is alkalmas.
Az egyik legjobban elterjedt  műtrágya, amelyet feloldva tápoldatos műtrágyázáskor használnak.
A kálium nitrát növény fejlődési stádiumától függően  nagyobb kisebb araányban mindig alkotó része a tápoldatoknak 

 

Nitrogén (N) 13,5 %
Nitrát (NO3) 13,5 %
Kálium-oxid (K2O) 46 %

 

Tápoldatozás

A káliumnitrát műtrágya A tápoldat kálium tartalmának beállítására minkét törzsoldatban, "A" és "B" tartályban is, lehet.  
Vízoldható Műtrágya, Kristályos, Vízoldható csepegtető, Öntöző műtrágya, tápoldatozáshoz, csepegtetéshez öntözéshez, biztosítja Kálium és Nitrogén tápanyagokat

100% víz-oldható kálium-nitrát (N:P:K arány 13-0-46) tápértékét és a növények egészségéhez és termésmennyiségéhez való hozzájárulását tekintve egyedülálló káliumforrás. A Káliumnitrát tulajdonságai kedvező környezeti hatásokkal párosulnak. A  kálium nitráttal minden kultúrában jó hatást érhetünk el.  Többek közt zöldségeknél, Paprika, paradicsom uborka, sárga dinnye, káposztafélék, a szántóföldi növényeknél és gyümölcsösök Őszibarack  esetében is növeli a termésátlagot, hatékony, klórmentes formában juttatja a növényeket nitrogén- és káliumforráshoz.

A  káliumnitrát műtrágya növeli a hideggel szembeni ellenállóképességet. A káliumtartalom segít az erősebb sejtfalak képződésében és növeli az elektrolitok koncentrációját a sejten belül, ezzel segíti a növényt a hideg elviselésében.A  káliumnitrát műtrágya növeli a betegségekkel szembeni ellenállóképességet. 

káliumnitrát műtrágya = szebb és több termés

A megfelelő káliumellátás nem csak a termésátlagot növeli, hanem a minőséget is. Így a káliumtrágyázás magasabb értékű termést és jobb megtérülést hoz a termelőnek.
A  káliumnitrát műtrágyaban lévő kálium segít javítani a következő jellemzőket:
termésnagyság – nagyobb méretek és egyenletesebb termésnagyság
külalak – jobb színeződés, a színhibák és mechanikai sérülések, vagy betegségek nyomai  kevésbé látszanak
Tápérték: magasabb fehérje, olaj, C-vitamin, stb. tartalom
Érzékszervi tulajdonságok: jobb illat és íz Hosszabb lesz az eltarthatóság
Jobb  lesz az ipari feldolgozhatóságKáliumnitrát műtrágya vízoldhatósága kiváló. A káliumnitrát műtrágya gyorsan és teljesen oldódik, ez a tulajdonsága ideálissá teszi tápoldatozáshoz és levéltrágyaként való alkalmazáshoz. A víz hőmérsékletének növekedésével az oldhatóság is növekszik.
A káliumnitrát műtrágya nem higroszkópos. Akár zsákban, akár ömlesztve tárolható anélkül, hogy nedvességet venne fel, ami összeállást és ezzel kezelési nehézségeket okozhatna.
A káliumnitrát műtrágyais keverhető más műtrágyákkal. Nem képez oldhatatlan csapadékot, ami elzárhatná a csepegtetőket és fúvókákat, biztonságosan használható tartályos többkomponensű műtrágyakeverékek készítéséhez
A káliumnitrát műtrágya nem illó anyag. Az ammóniummal ellentétben, a káliumnitrát műtrágya nitrátja nem illó anyag, tehát nem feltétlenül  kell bedolgozni a talajba sortrágyázásnál.
vízoldhatósága kiváló. 

További részletes Információ

A  Kálium nitrát nitrogént és káliumot tartalmazó öntöző műtrágya. Vízben teljesen és maradék nélkül oldódik, bármilyen öntözési rendszerrel kijuttatható. 

Nitrát-nitrogén tartalma közvetlenül felvehető, azonnal megindítja a növekedést, nem kötődik le a talajban, így rögtön a növények rendelkezésére áll. Növeli egyéb tápelemek, mint a kálium, kalcium és magnézium felvételét is. 
Kálium tartalma javítja a többi tápelem hasznosulását, növeli a termést, javítja a termés minőségét, beltartalmi mutatóit, úgymint szárazanyag tartalom, cukor tartalom, íz, szín anyagok. 
Javítja a növények vízháztartását, hozzájárul a környezeti stressz okozta hatások elviseléséhez. 
Alacsony N:K arányú (1:3), amely ideális az érés időszakában. 
Az összes kertészeti kultúra kálium és nitrogén ellátására tápoldatként kijuttatva. 
Használata különösen javasolt a következő kultúráknál: paprika, uborka, dinnye, paradicsom. 
Felhasználható önállóan, vagy összetett tápoldatok készítéséhez is. 
Javasolt koncentráció: 0,05-0,15%. 
Keverhetőség: Minden vízoldható műtrágyával keverhető.
 

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.