Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
 

Kondisol Huminsavas növénykondícionáló 20 l


Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 26 594 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Kondisol  20l

Permetezve történő felhasználásra

Kondisol a növénykondícionáló szerek közé tartozik

A kondisol a legtöbb növényédelmi kezeléssel egy menetben kipermetezhető.

A Kondisol, termékünk Zöld Arany Nevelővel töréténő kijuttatása nagyon sok hektár kultúrában elnyerte a gazdák, növénytermesztők elismerését.

 Összetétele

A termékcsalád tagjainak élettani hatása elsősorban a benne lévő különböző méretű huminsavaknak és fulvosavaknak köszönhető.
Ezen kívül enzimeket, ko-enzimeket, poliszacharidokat, különféle makro-, mikro-, és mezoelemeket tartalmaznak a készítmények.

 

Hatásmechanizmus
A növények gyökerükön keresztül szervetlen tápanyagok mellett szerves molekulákat is felvesznek, melyek a talaj biológiai folyamatainak eredményeként a talajban is keletkeznek. Ezen anyagokat a levélre kijuttatva jelentős mértékben befolyásolják a növény tápanyagfelvételét, többek között harmonikus/kiegyensúlyozott tápanyagfelvételt biztosítanak a növény számára.
A készítmény hatásmechanizmusa tekintetében a huminsavaknak "hordozó" szerepük is van, hiszen jelentős mértékben hozzájárulnak a makro-, mikro- és mezoelemek gyorsabb felvételéhez és jobb hasznosulásához, hiszen a fémionokat fémhumát formájában megkötik.
A huminsavak oxigén-átvivő és légzési folyamatokat gyorsító hatásának köszönhetően (serkentik a peroxidáz aktivitást) javul a csírázás, erőteljesebbé válik a gyökérképződés, a növény növekedése, az enzimműködés és a fehérjeszintézis.

 

KONDISOL  Parkok kiskertek, hobbikertek, díszkertek, virágoskertek, tetőkertek, virágos teraszok és erkélyek / balkonok szerelmeseinek. 
Valamennyi szántóföldi, kertészeti- és állókultúrában, 4-6 l/ha dózisban, a vegetációs időszakban 2-5 alkalommal 50-500 liter vízben kipermetezve. Megengedett maximális koncentráció 0,3 liter KONDISOL/1 liter víz. 

Kijuttatás időpontja 

Késő délután, a kora esti órákban, illetve reggel célszerű kijuttatni, hiszen egyrészt a nyitott sztómákon keresztül hatékonyabb a felvétel, másrészt az esetlegesen erős UV-sugárzás nem károsíthatja a szerves molekulákat. 

Kondisol növénykondícionáló szer Keverhetőség 

A  javasoljuk a kész tankkeverékhez hozzáadni. Ismert gyomirtó-, gomba- és rovarölőszerekkel keverhető. A készítmény nem ülepszik, nem tömít.

 

 


 

 

KONDISOL növénykondicionálók alkalmazása javasolt

 

• Évjárathatás csökkentése
• Relatív tápanyaghiányok kezelése
• Élettani folyamatok kedvező befolyásolása
• Relatív tápanyaghiány (antagonizmusok: pl. P2O5-Zn, K-Mg)
• Optimális fejlődési állapot fenntartása
• Kedvezőtlen talajállapot esetén (pl. tömörödés, víztelített)
• Extrém időjárási-, stresszhelyzetek (pl. szárazság, hideg időjárás, sok csapadék-kimosódás)
• Dinamikus (különböző növényeink adott esetben más fázisban igényelnek több tápanyagot)
• Gyors felszívódás és kiváló hasznosulás (többszöröse a hagyományos lombtrágyákénak)

 
 
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.