Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
kedvező szállítási költség
5 239 Ft 4 337 Ft
Amalgerol 3 liter
kedvező szállítási költség
13 983 Ft 12 206 Ft
Ammónium nitrát 10 kg
magyar termék
2 076 Ft 1 899 Ft
Biofit GOLD 5 lit növénykondícionáló
ligninszulfonáttal
7 099 Ft 6 388 Ft
 

Felszívódó Réz Oldat műtrágya 5 literes

6,5kg
Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 14 935 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Felszívódó Réz Oldat műtrágya 5 literes kanna

 

Magyar fejlesztés, hazai innováció. A réz hatóanyagú lombtrágya alacsony rézterheléssel.
EK műtrágya: 04.2/3977-1/2016 

Részletes leírás:

Felszívódó Réz: Cu,Oldattrágya

Összetétel: 70 g/l  (5,6 m/m%)  Cu szerves kötésben: Sötétkék színű. Fajsúlya 1,24-

1,26,  pH-ja 3,9-4,1. glukóz és fruktóz  190 g/l EK műtrágya műtrágya E.1.d tipusú oldat műtrágya.

felhasználható permetezve: 3 liter/ ha

felhasználható permetezve: 3-5 dl/ 100 liter

A Felszívódó Réz Oldattrágya termék újszerû réz-komplex, mely felszívódó formában lévô réztartalommal rendelkezô mûtrágya,  Cu hatóanyaga a növény szöveteibe gyorsan és hatékonyan jut be, ahol a réz mint biokémiai aktivátor és mint fontos mikroelem segíti a növény feljődését anyagcseréjét. Az első 3 kezelést 5-7 naponta (növények feltöltése), a 4. kezeléstől elég 10-14 naponta ismételni (fenntartás) a kultúra végéig.

A felszívódó réz alkalmas a növények rézhiányának megelőzésére és kezelésére. Felszívódó Réz Oldattrágya réz hatóanyaga fokozza a növény önálló védekezési mechanizmusát a külső hatásokkal szemben, a biokémiai folyamatok stimulálásával.  A felszívdó réz alkalmazása során a növények által felvett réznek köszönhetôen fokozódik a polyfenol és a fitoalexin tipusú vegyületek szintézise, így a növény összes energetikai folyamata élénkül. Fokozódik a növény ellenállóképessége a külsô behatásokkal szemben. 

A Felszívódó Réz Oldattrágya, réz hatóanyaga a növényben teljes mértékben felhasználásra kerül így mint lombtrágya hasznosul.  Felszívódó Réz Oldat műtrágya felhasználásakor nincs élelmezésügyi, vagy munkaügyi várakozási idő, éppen úgy mint a legtöbb lombtrágya esetében.

Felszívódó Réz Oldattrágya: felhasználási dózis permetezve:  3-4 dl / 100 liter  vagy 3-5 liter/ ha, csepegtető öntözésben is felhasználható. 

Paprika, paradicsom, burgonya, dinnyefélék, káposztafélék, salátafélék, szőlő, alma, körte birs naspolya, kajszibarack kultúrákban különösen javasolt a termék használata, a növények kondíciójának növelése érdekében.

Ezeken túlmenően minden réz igényes növény kultúra  hatékony lombtrágyája.

A felszívódó réz oldattrágya felhasználásakor növényvédő szerekkel együtt lehetséges, azonban éremes keverési próbát végezni.

A Felszívódó Réz Oldattrágya szükség esetén permetezhető valamennyi zöldség, gyümölcs és szántóföldi kultúrában: évente 3-4 alkalommal, illetve szükség szerint. Permetezhető dózis: 2-4 liter/ha, illetve 200-400 ml / 100 liter víz. Legtöbb növényvédelmi munkálattal egy időben kipermetezhető. Első használat előtt keverési próba ajánlott. 
Felszívódó Réz Oldattrágya öntöző vízzel felszívatással is felhasználható 200-500 ml/ 1000 m2 dózisban.


Forgalmazza: Harkály Üzletház Bt. 6032 Nyárlőrinc, Állami Gazdaság utca 3. sz.  Tel.: 76-343-008 Fax: 06-76-589-014 Web: www.mutragya.hu

Tilos a szert, annak fel nem használt maradékát, azzal szennyezett hulladékot, csomagoló burkolatot folyókba, állóvizekbe, vízfolyásokba, tározókba juttatni. Tárolás eredeti csomagolásban, fagymentes helyen +4 C fok felett. Használat előtt javasolt rövid ideig az eredeti csomagolásban felrázni.

 

A réz szerepe a növényélettanában:

 Enzimek  alkotórészeként  részt  vesz  az  elektrontranszportban és légzési anyagcserében, fontos szerepet játszik a fehérjeszintézis és a szénhidrátanyagcsere folyamataiban és a fotoszintézisben.  A réz döntő része kétértékű formában, szerves, illetve szervetlen adszorpciós felületekhez kötve található a talajban. Mozgékonysága a talajban nagyon kicsi, mely azonban a kémhatás csökkenésével növekszik. 

 A réz Specifikus élettani hatása  kis ionátmérőjével,  nagy atomtömegével,  változó vegyértékével,  komplexképzési hajlamával függ össze.

-A réz: enzimek alkotórésze,
-a növények Cu-tartalma 2-20 mg/kg
•az összes Cu 70 %-a a kloroplasztiszokban halmozódik fel.
•Viszonylag nagyobb Cu-tartalommal bír: a rizs, szója, burgonya, spenót, fejes saláta.
•rézre legjobban reagáló növényfajok:
–kukorica, zab, gyümölcs félék, herefajok, sárgarépa, cékla.

A réz jelentős hiánya: A rézhiány következtében a növények növekedése lassul, a levelek szürkészöldekké válnak, klorotikusak lesznek. A hiánytünetek mindig a fiatal növényeken jelentkeznek. Gabonaféléknél a Cu hiánya a levelek kifehéredésével kezdődik. Jellegzetes tünet az ún. „fehérkalászúság”. A rézhiányos állományok gátolt buga-, illetve kalászképzése-, valamint a léha szemek részarányának növekedése  jelentıs  veszteségekhez  vezet. 

 

 
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.