Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 3 lit
Talaj- és növénykondicionáló készítmény
13 983 Ft 13 006 Ft
DCM ANTAGON 25 kg talajjavító
15 696 Ft 14 127 Ft
DCM VITAL GREEN TAVASZI GYEPTÁP
25 kg
16 701 Ft 15 904 Ft
 

Felszívódó Réz Oldat műtrágya 5 literes

6,5kg
Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 14 935 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Felszívódó Réz Oldat műtrágya 5 literes kanna

 

Magyar fejlesztés, hazai innováció. A réz hatóanyagú lombtrágya alacsony rézterheléssel.
EK műtrágya: 04.2/3977-1/2016 

Részletes leírás:

Felszívódó Réz: Cu,Oldattrágya

Összetétel: 70 g/l  (5,6 m/m%)  Cu szerves kötésben: Sötétkék színű. Fajsúlya 1,24-

1,26,  pH-ja 3,9-4,1. glukóz és fruktóz  190 g/l EK műtrágya műtrágya E.1.d tipusú oldat műtrágya.

felhasználható permetezve: 3 liter/ ha

felhasználható permetezve: 3-5 dl/ 100 liter

A Felszívódó Réz Oldattrágya termék újszerû réz-komplex, mely felszívódó formában lévô réztartalommal rendelkezô mûtrágya,  Cu hatóanyaga a növény szöveteibe gyorsan és hatékonyan jut be, ahol a réz mint biokémiai aktivátor és mint fontos mikroelem segíti a növény feljődését anyagcseréjét. Az első 3 kezelést 5-7 naponta (növények feltöltése), a 4. kezeléstől elég 10-14 naponta ismételni (fenntartás) a kultúra végéig.

A felszívódó réz alkalmas a növények rézhiányának megelőzésére és kezelésére. Felszívódó Réz Oldattrágya réz hatóanyaga fokozza a növény önálló védekezési mechanizmusát a külső hatásokkal szemben, a biokémiai folyamatok stimulálásával.  A felszívdó réz alkalmazása során a növények által felvett réznek köszönhetôen fokozódik a polyfenol és a fitoalexin tipusú vegyületek szintézise, így a növény összes energetikai folyamata élénkül. Fokozódik a növény ellenállóképessége a külsô behatásokkal szemben. 

A Felszívódó Réz Oldattrágya, réz hatóanyaga a növényben teljes mértékben felhasználásra kerül így mint lombtrágya hasznosul.  Felszívódó Réz Oldat műtrágya felhasználásakor nincs élelmezésügyi, vagy munkaügyi várakozási idő, éppen úgy mint a legtöbb lombtrágya esetében.

Felszívódó Réz Oldattrágya: felhasználási dózis permetezve:  3-4 dl / 100 liter  vagy 3-5 liter/ ha, csepegtető öntözésben is felhasználható. 

Paprika, paradicsom, burgonya, dinnyefélék, káposztafélék, salátafélék, szőlő, alma, körte birs naspolya, kajszibarack kultúrákban különösen javasolt a termék használata, a növények kondíciójának növelése érdekében.

Ezeken túlmenően minden réz igényes növény kultúra  hatékony lombtrágyája.

A felszívódó réz oldattrágya felhasználásakor növényvédő szerekkel együtt lehetséges, azonban éremes keverési próbát végezni.

A Felszívódó Réz Oldattrágya szükség esetén permetezhető valamennyi zöldség, gyümölcs és szántóföldi kultúrában: évente 3-4 alkalommal, illetve szükség szerint. Permetezhető dózis: 2-4 liter/ha, illetve 200-400 ml / 100 liter víz. Legtöbb növényvédelmi munkálattal egy időben kipermetezhető. Első használat előtt keverési próba ajánlott. 
Felszívódó Réz Oldattrágya öntöző vízzel felszívatással is felhasználható 200-500 ml/ 1000 m2 dózisban.


Forgalmazza: Harkály Üzletház Bt. 6032 Nyárlőrinc, Állami Gazdaság utca 3. sz.  Tel.: 76-343-008 Fax: 06-76-589-014 Web: www.mutragya.hu

Tilos a szert, annak fel nem használt maradékát, azzal szennyezett hulladékot, csomagoló burkolatot folyókba, állóvizekbe, vízfolyásokba, tározókba juttatni. Tárolás eredeti csomagolásban, fagymentes helyen +4 C fok felett. Használat előtt javasolt rövid ideig az eredeti csomagolásban felrázni.

 

A réz szerepe a növényélettanában:

 Enzimek  alkotórészeként  részt  vesz  az  elektrontranszportban és légzési anyagcserében, fontos szerepet játszik a fehérjeszintézis és a szénhidrátanyagcsere folyamataiban és a fotoszintézisben.  A réz döntő része kétértékű formában, szerves, illetve szervetlen adszorpciós felületekhez kötve található a talajban. Mozgékonysága a talajban nagyon kicsi, mely azonban a kémhatás csökkenésével növekszik. 

 A réz Specifikus élettani hatása  kis ionátmérőjével,  nagy atomtömegével,  változó vegyértékével,  komplexképzési hajlamával függ össze.

-A réz: enzimek alkotórésze,
-a növények Cu-tartalma 2-20 mg/kg
•az összes Cu 70 %-a a kloroplasztiszokban halmozódik fel.
•Viszonylag nagyobb Cu-tartalommal bír: a rizs, szója, burgonya, spenót, fejes saláta.
•rézre legjobban reagáló növényfajok:
–kukorica, zab, gyümölcs félék, herefajok, sárgarépa, cékla.

A réz jelentős hiánya: A rézhiány következtében a növények növekedése lassul, a levelek szürkészöldekké válnak, klorotikusak lesznek. A hiánytünetek mindig a fiatal növényeken jelentkeznek. Gabonaféléknél a Cu hiánya a levelek kifehéredésével kezdődik. Jellegzetes tünet az ún. „fehérkalászúság”. A rézhiányos állományok gátolt buga-, illetve kalászképzése-, valamint a léha szemek részarányának növekedése  jelentıs  veszteségekhez  vezet. 

 

 
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.