Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
kedvező szállítási költség
5 239 Ft 4 337 Ft
Amalgerol 3 liter
kedvező szállítási költség
13 983 Ft 12 206 Ft
Ammónium nitrát 10 kg
magyar termék
2 076 Ft 1 899 Ft
Biofit GOLD 5 lit növénykondícionáló
ligninszulfonáttal
7 099 Ft 6 388 Ft
 

OPTYSIL 1 lit ellenállóságot fokozó készítmény


Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 12 573 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

OPTYSIL  1 literes

(25g/lSO 3 +200g/lSiO 2 +1,25g/lB+0,25g/lZn+Amino+INT System       

STRESSZOLDÓ KÉSZÍTMÉNY 
Javítja  a  növények  ellenálló  képességét  a  kedvezőtlen  körülményekkel  szemben  (mint  a  szárazság  vagy  abiotikus 
stressz hatások). Fokozza a természetes védekezőképességet a kórokozókkal és a kártevőkkel szemben. Fokozza a fo-
toszintézist fényszegény viszonyok között . Stimulálja a gyökérnövekedést, ezzel együtt  hatékonyabb foszforfelvételt 
tesz lehetővé. Javítja a termésminőséget ezzel együtt  a tárolhatóságot is. 

0,5 l/ha 

Lombon keresztül 

Részletes termék ismertető

Összetétel:

*SiO2  -   16,8%  (200 g/l)
*Fe  -    2%  (25 g/l)

Tartalmazza az  INT technológiát, mely egy szerves formula (aminosavak, poliszacharidok, szerves savak, vitaminok), ebből adódóan a növény úgy ismeri fel, mintha saját maga állította volna elő. 2 óra alatt mindenhová eljut a növényben ezzel is elősegítve a tápanyagok gyorsabb szállítását és beépülését

OPTYSIL - magas szilícium oldatot tartalmazó készítmény

Erősebb sejtfal, mely jobban ellenáll a kártevőknek és betegségeknek

Erősebb sejtfal a gomba fertőzésekkel szemben

*Javítja a növény egészségi állapotát
*Csökkenti a biotikus és abiotikus stressz hatást
*Fokozza a fotoszintézist
*Jótékony hatás a növény tulajdonságaira, növekedésére, formájára
*Javítja a gyökérrendszer fejlődését
*Javítja és szabályozza a makro- és mikroelemek felvételét
*Javítja a növény ellenálló képességét az alacsony hőmérséklettel szemben
*Csökkenti a kipárolgást szárazság alatt
*Intenzívebbé teszi a fotoszintézist fényszegény környezetben
*Csökkenti a  magas sótartalmú talaj hatását a növény növekedése során
*Kiküszöböli az Al mérgező hatását a gyökérnövekedés során
*Javítja a sejtfal ellenállását a kórokozók által termelt enzimekkel szemben (gombaölő hatás)

SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYEK

Első kijuttatás 3  héttel a megjelenés után. A második 2-3 alkalommal  az intenzív növekedés alatt  10-14  naponta. Kiegészítő kezelés  a várható stresszhelyzetek előtt (szárazság, fagy, kevés fény).

0.5 l/ha

200–300 l/ha

GYÜMÖLCS-FÁK ÉS CSERJÉK

Első alkalmazás egy héttel a virágzás előtt. A sziromhullás után  2-4 alkalommal, 10-14 naponta. Kiegészítő kezelés a várható stresszhelyzetek előtt (szárazság, fagy,betegségek, kártevők).

0.5 l/ha

500–1000 l/ha

A szilícium fontosabb a növények számára, mint azt eddig gondoltuk

A változó időjárási körülmények, a nagy hőingadozás, a talaj menti fagyok, a vegetatív időszak elején egyre gyakrabban előforduló aszályok, illetve a fertőző kórokozók és a kártevők fellépése stresszhatás a növények számára. Az OPTYSIL, mely egy szilícium alapú antistressz hatású biostimulációs készítmény megvédi a növényeket a stresszhatások ellen és biztosítja a megfelelő fejlődésüket.  A termék a Növények Természetes Ellenálló Képességét Támogató Rendszer, vagyis a Stress Control System (SCS) részét képezi. 

A szilícium fontosságának alábecsülése

A növénytermesztésben egyre nő azon nyomelemek fontossága, melyek eddig a növénytermesztésben nem minősültek a növények számára elengedhetetlen makro- és mikro nyomelemeknek.  Egyre több tudományos vizsgálat igazolja a szilícium jótékony hatását. Azon növényeknél, melyeknél szilícium hiány lépett fel, kiegyensúlyozatlan növekedést, fejlődést és terméskötődést tapasztaltak, s ezek érzékenyebben reagáltak különböző mérgező anyagokra, kórokozókra és kártevőkre.  Bebizonyosodott, hogy a szilíciumnak igen jelentős hatása van a növények nyomelem felvételére ? a foszfor felszívódását például olyan mértékben befolyásolja, hogy azoknál a növényeknél, melyek a foszfor műtrágya mennyiségének csak a felét kapták, nem észleltek foszforhiányt.  A szilícium jótékony hatással van az ionos egyensúlyra a növényekben valamint csökkenti a mangán és vas felesleg okozta káros hatásokat.  Annak köszönhetően, hogy ez az elem a sejtfalakban rakódik le, növeli a szilárdságukat és az ellenálló képességüket a mechanikai sérülésekkel szemben. A vastagabb és keményebb sejtfalak így természetes akadályt jelentenek a kórokozók ellen, melyek kevesebb virulenciát mutatnak a szilíciumban gazdag növények felé. A szilícium növeli a kedvezőtlen időjárási és környezeti feltételekkel ? mint pl. az alacsony hőmérséklet és az aszály ? szembeni ellenállást.  A szilíciummal kezelt növények nagyobb növényi zöldtömeget termelnek.  
 

Ideális megoldás

A szilícium használatából eredő előnyök arra késztették a gyártó szakembereit, hogy egy, a lombon keresztül felvehető, folyékony oldatot fejlesszenek ki.  A könnyen abszorbeálható (növény számára könnyen felvehető) szilíciumos oldattal való lombtrágyázás igen gyakran az egyetlen módja a szilíciumhiány okozta negatív következmények (káros hatások) elkerülésének. Az OPTYSIL literenként 200 g szilíciumot tartalmaz SiO2 formájában és különlegessége, hogy a magas szilícium tartalom ellenére is semleges a pH-ja, így jól keverhető bármely más kemikáliával.  
 
Az OPTYSIL antistressz hatású készítmény jótékony hatással van a különböző stressz (negatív) hatásoknak kitett növényekre, mint pl. az aszály, magas sótartalmú talaj, kártevők és gomba kórokozók okozta fertőzések. Az OPTYSIL-ben található szilícium megerősíti a sejtfalakat és növeli a növények mechanikus sérülésekkel szembeni ellenálló képességét (pl. betakarítás, szállítási és tárolási sérülések).  A gyökérzónában tárolt szilícium megakadályozza a talajban fellelhető némely kórokozók okozta fertőzések terjedését.  Aszály idején az OPTYSIL csökkenti a vízhiány okozta károkat a gyökerek növekedésének serkentésével, a kutikuláris (levél felületi) párologtatás csökkentésével és a hatékonyabb fotoszintézis folyamatok által.  Serkenti a talajból származó tápanyagok (különösen a foszfor) felvételét és felhasználását (beépülését).  
 
Az OPTYSIL ajánlott dózisa: 0,5 l/ha szántóföldi növények, gyümölcsök és zöldségek termesztésénél.  Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a legjobb eredményeket akkor érjük el, ha a készítményt megelőző jelleggel alkalmazzuk a növényeknél.  A kijuttatást körülbelül 7?10 naponta kell elvégezni kezdve a növények fejlődésének korai szakaszától. 
 
Az OPTYSIL egy olyan készítmény, amely jól beilleszthető az integrált növénytermesztésbe, illetve az ökológiai gazdálkodásban is használható.  A könnyen felvehető szilícium-ionokat tartalmazó OPTYSIL használata a gazdálkodásban jelentősen megkönnyíti a növények termesztését a különböző stressz hatások negatív következményeinek csökkentése által.  A készítmény egyedülálló tulajdonságai és a kedvező ára igen jelentős érvek a használata mellett.
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.