Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 3 lit
Talaj- és növénykondicionáló készítmény
13 983 Ft 13 006 Ft
DCM ANTAGON 25 kg talajjavító
15 696 Ft 14 127 Ft
DCM VITAL GREEN TAVASZI GYEPTÁP
25 kg
16 701 Ft 15 904 Ft
 

OPTYSIL 1 lit ellenállóságot fokozó készítmény


Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 12 573 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

OPTYSIL  1 literes

(25g/lSO 3 +200g/lSiO 2 +1,25g/lB+0,25g/lZn+Amino+INT System       

STRESSZOLDÓ KÉSZÍTMÉNY 
Javítja  a  növények  ellenálló  képességét  a  kedvezőtlen  körülményekkel  szemben  (mint  a  szárazság  vagy  abiotikus 
stressz hatások). Fokozza a természetes védekezőképességet a kórokozókkal és a kártevőkkel szemben. Fokozza a fo-
toszintézist fényszegény viszonyok között . Stimulálja a gyökérnövekedést, ezzel együtt  hatékonyabb foszforfelvételt 
tesz lehetővé. Javítja a termésminőséget ezzel együtt  a tárolhatóságot is. 

0,5 l/ha 

Lombon keresztül 

Részletes termék ismertető

Összetétel:

*SiO2  -   16,8%  (200 g/l)
*Fe  -    2%  (25 g/l)

Tartalmazza az  INT technológiát, mely egy szerves formula (aminosavak, poliszacharidok, szerves savak, vitaminok), ebből adódóan a növény úgy ismeri fel, mintha saját maga állította volna elő. 2 óra alatt mindenhová eljut a növényben ezzel is elősegítve a tápanyagok gyorsabb szállítását és beépülését

OPTYSIL - magas szilícium oldatot tartalmazó készítmény

Erősebb sejtfal, mely jobban ellenáll a kártevőknek és betegségeknek

Erősebb sejtfal a gomba fertőzésekkel szemben

*Javítja a növény egészségi állapotát
*Csökkenti a biotikus és abiotikus stressz hatást
*Fokozza a fotoszintézist
*Jótékony hatás a növény tulajdonságaira, növekedésére, formájára
*Javítja a gyökérrendszer fejlődését
*Javítja és szabályozza a makro- és mikroelemek felvételét
*Javítja a növény ellenálló képességét az alacsony hőmérséklettel szemben
*Csökkenti a kipárolgást szárazság alatt
*Intenzívebbé teszi a fotoszintézist fényszegény környezetben
*Csökkenti a  magas sótartalmú talaj hatását a növény növekedése során
*Kiküszöböli az Al mérgező hatását a gyökérnövekedés során
*Javítja a sejtfal ellenállását a kórokozók által termelt enzimekkel szemben (gombaölő hatás)

SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYEK

Első kijuttatás 3  héttel a megjelenés után. A második 2-3 alkalommal  az intenzív növekedés alatt  10-14  naponta. Kiegészítő kezelés  a várható stresszhelyzetek előtt (szárazság, fagy, kevés fény).

0.5 l/ha

200–300 l/ha

GYÜMÖLCS-FÁK ÉS CSERJÉK

Első alkalmazás egy héttel a virágzás előtt. A sziromhullás után  2-4 alkalommal, 10-14 naponta. Kiegészítő kezelés a várható stresszhelyzetek előtt (szárazság, fagy,betegségek, kártevők).

0.5 l/ha

500–1000 l/ha

A szilícium fontosabb a növények számára, mint azt eddig gondoltuk

A változó időjárási körülmények, a nagy hőingadozás, a talaj menti fagyok, a vegetatív időszak elején egyre gyakrabban előforduló aszályok, illetve a fertőző kórokozók és a kártevők fellépése stresszhatás a növények számára. Az OPTYSIL, mely egy szilícium alapú antistressz hatású biostimulációs készítmény megvédi a növényeket a stresszhatások ellen és biztosítja a megfelelő fejlődésüket.  A termék a Növények Természetes Ellenálló Képességét Támogató Rendszer, vagyis a Stress Control System (SCS) részét képezi. 

A szilícium fontosságának alábecsülése

A növénytermesztésben egyre nő azon nyomelemek fontossága, melyek eddig a növénytermesztésben nem minősültek a növények számára elengedhetetlen makro- és mikro nyomelemeknek.  Egyre több tudományos vizsgálat igazolja a szilícium jótékony hatását. Azon növényeknél, melyeknél szilícium hiány lépett fel, kiegyensúlyozatlan növekedést, fejlődést és terméskötődést tapasztaltak, s ezek érzékenyebben reagáltak különböző mérgező anyagokra, kórokozókra és kártevőkre.  Bebizonyosodott, hogy a szilíciumnak igen jelentős hatása van a növények nyomelem felvételére ? a foszfor felszívódását például olyan mértékben befolyásolja, hogy azoknál a növényeknél, melyek a foszfor műtrágya mennyiségének csak a felét kapták, nem észleltek foszforhiányt.  A szilícium jótékony hatással van az ionos egyensúlyra a növényekben valamint csökkenti a mangán és vas felesleg okozta káros hatásokat.  Annak köszönhetően, hogy ez az elem a sejtfalakban rakódik le, növeli a szilárdságukat és az ellenálló képességüket a mechanikai sérülésekkel szemben. A vastagabb és keményebb sejtfalak így természetes akadályt jelentenek a kórokozók ellen, melyek kevesebb virulenciát mutatnak a szilíciumban gazdag növények felé. A szilícium növeli a kedvezőtlen időjárási és környezeti feltételekkel ? mint pl. az alacsony hőmérséklet és az aszály ? szembeni ellenállást.  A szilíciummal kezelt növények nagyobb növényi zöldtömeget termelnek.  
 

Ideális megoldás

A szilícium használatából eredő előnyök arra késztették a gyártó szakembereit, hogy egy, a lombon keresztül felvehető, folyékony oldatot fejlesszenek ki.  A könnyen abszorbeálható (növény számára könnyen felvehető) szilíciumos oldattal való lombtrágyázás igen gyakran az egyetlen módja a szilíciumhiány okozta negatív következmények (káros hatások) elkerülésének. Az OPTYSIL literenként 200 g szilíciumot tartalmaz SiO2 formájában és különlegessége, hogy a magas szilícium tartalom ellenére is semleges a pH-ja, így jól keverhető bármely más kemikáliával.  
 
Az OPTYSIL antistressz hatású készítmény jótékony hatással van a különböző stressz (negatív) hatásoknak kitett növényekre, mint pl. az aszály, magas sótartalmú talaj, kártevők és gomba kórokozók okozta fertőzések. Az OPTYSIL-ben található szilícium megerősíti a sejtfalakat és növeli a növények mechanikus sérülésekkel szembeni ellenálló képességét (pl. betakarítás, szállítási és tárolási sérülések).  A gyökérzónában tárolt szilícium megakadályozza a talajban fellelhető némely kórokozók okozta fertőzések terjedését.  Aszály idején az OPTYSIL csökkenti a vízhiány okozta károkat a gyökerek növekedésének serkentésével, a kutikuláris (levél felületi) párologtatás csökkentésével és a hatékonyabb fotoszintézis folyamatok által.  Serkenti a talajból származó tápanyagok (különösen a foszfor) felvételét és felhasználását (beépülését).  
 
Az OPTYSIL ajánlott dózisa: 0,5 l/ha szántóföldi növények, gyümölcsök és zöldségek termesztésénél.  Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a legjobb eredményeket akkor érjük el, ha a készítményt megelőző jelleggel alkalmazzuk a növényeknél.  A kijuttatást körülbelül 7?10 naponta kell elvégezni kezdve a növények fejlődésének korai szakaszától. 
 
Az OPTYSIL egy olyan készítmény, amely jól beilleszthető az integrált növénytermesztésbe, illetve az ökológiai gazdálkodásban is használható.  A könnyen felvehető szilícium-ionokat tartalmazó OPTYSIL használata a gazdálkodásban jelentősen megkönnyíti a növények termesztését a különböző stressz hatások negatív következményeinek csökkentése által.  A készítmény egyedülálló tulajdonságai és a kedvező ára igen jelentős érvek a használata mellett.
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.