Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762

tapanyagutanpotlasi-alapismeretek

Tápanyag utánpótlási alapismeretek: 

Ebben a blogban hasznos információkat teszünk közzé, közérthető nyelvezettel, ahol a megjelenített irások, szövegek, ismertetők, elsősorban a tájékoztatást, iránymutatást, illetve a mutragya.hu honlapon forgalmazott termékek közötti könnyebb tájékozódást szolgálják.

Minden kedves érdeklődő bátran választhat növényei tápanyagutánpótlási igényeinek kielégítésére - bármely -  az országban legálisan forgalmazott termék közül. 

Alkategóriák

ÖRÖKZÖLDEK ÉS DÍSZFAISKOLÁK LEVÉLTRÁGYÁZÁSA
ÉS TÁPOLDATOZÁSA DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁKKAL

 

A díszfaiskolával foglalkozó szakembereknek gyakran okoz gondot az, hogy a tél elmúltával miként és milyen tápanyaggal táplálják növényeiket. A szilárd formájú tápanyagok egyenletes kijuttatása nehézkes és a növény nem is jut a kellő mennyiségű tápanyaghoz, mert a kiszórt műtrágyák nagy része lekötődik a talajban, illetve az öntözés hatására kimosódik a tápanyagfelvevő gyökérzónából. 

A konténeres növények tápanyag utánpótlása még nagyobb gondot jelent, hiszen csak nagyon kis mennyiségű föld áll a növények rendelkezésére, amelyben nem...

Hunfert extra 9-12-24 25 kg os + mikroelemek

Melegen granulált minőségi alapanyagokból gyártott magyar műtrágya. Kipróbáltuk: MŰKÖDIK!

A klórmentes granulált műtrágya kertészeti és faiskolai kultúrákban ajánlott alap-, vagy ültetés előtti indító trágyázásra, a gyökérzónába történő bedolgozással. Csemege- vagy hibridkukoricában a vetéssel egy menetben starter műtrágyaként is alkalmazható. A termék fejtrágyaként a talajra szórva is adagolható, ilyenkor célszerű beöntözéssel a növény számára felvehetővé tenni.

Felhasználás és dózisok Zöldségfélékben: alaptrágyaként a vetés vagy palántálás előtt: 5,0–15,0 dkg/m2;...

ÖSSZHANGBAN A TERMÉSZETTEL  Szervestrágya granulátumok/ pelletek

Az Italpollina SPA, Európa legnagyobb szerves növényi tápanyag előállítója, ISO 9001 minősítéssel

rendelkezik. A termékek minőségét és a termesztők biztonságát szolgálja, hogy az Italpollina az

Európai Unióban engedélyezett (engedélyszám 833DT3), az állati melléktermékek feldolgozására

vonatkozó CE 1774/2002 rendelet alapján tiszta szervestrágya pelletet állít elő. Granulált szerves

baromfitrágya felhasználásával megfordíthatók a talajoknál tapasztalható – és sajnos, egyre gyorsuló –

káros folyamatok. Csökken a tápanyag-visszapótlás költségei és...

BIOMIT növénykondícionáló 10 liter

A földön járunk, rajta állunk, de belőle élünk

 

Biomit®  növénykondícionáló hatalmas előnye abban rejlik, hogy kipermetezve a levelekre, létrehoz egy állandó, homogén készenléti tápelem raktárt, egyenletesen szétterülve és véglegesen maradva-ráragadva, amit már nem mos le sem eső vagy más kezelés. Elhelyezzük a kiegészítő üzemanyagtartályt a levekben levő motorok számára, így biztosítjuk a folyamatos működésüket. .

A BIOMIT bevonat a tápanyag ellátás mellett védelmet nyújt a napégés ellen, csökkenti a hő stresszt (csökken a transpiráció), valamint részleges védelmet nyújt állati...

DAMISOL® levéltrágyák,
a meggy termesztésében

 1. Fehérbimbós állapotban:

 • Damisol Bórkoncentrátum 5 l/ha , vagy

 • Damisol Bór Extra 3 l/ha, vagy Savabór Extra 3 l/ha, vagy

 • Damisol BB Gyümölcs 4 l/ha a kötődés fokozására, a tápanyagszállítás javítására.

  A kezdeti fejlődés serkentésére kijuttatott bórtartalmú készítmények kombinálhatók, (pár nap múlva kijuttatva) a kiemelkedő hatású Damisol Magnus 2-3 l/ha adagjával.

 1. Virágzás közben erős lehűlés, fagy esetén:

  Damisol BB Gabona 5...

Az őszibarack nagyon tápanyagigényes növény. Megfelelő levéltrágyázással nagyon jól javítható a fák kondíciója, és így nagyobb, piacosabb termés érhető el, ami biztosítja a termesztés gazdaságosságát. Ugyan akkor a károsítókkal szembeni ellenálló képessége is nő, és lényegesen javul a fák télállósága.

 1. Virágzáskori fagyok esetén a fagykárok mérséklésére a fagy előtt, vagy után azonnal kijuttatva:

 • Damisol BB Gabona 5 l/ha, majd 5-6 nap múlva

 • Damisol Magnus 1,5-2 l/ha (ezt a kezelést célszerű megismételni5-6 nap
  múlva)

 1. A kilombosodás után azonnal:

 • Damisol Bórkoncentrátum 5...

 1. Palántanevelésben: A valódi levelek megjelenése után Damisol Kondi öntözéssel 0,2-0,3 %-os, permetezéssel 0,5 %-os töménységben 7-10 naponként, vagy Damisol Magnus 1-2 dl/1000m2 permetezéssel 7-10 naponta
  .

 2. Kiültetés után: A begyökeresedés elősegítésére Damisol Foszfor Plussz vagy zöld Arany Indító 3-5 l/ha levéltrágyázás, vagy 0,2%-os koncentrációs oldatukkal beöntözés.

 3. Az első virágok megjelenéséig: Fejlődése kezdetén nagyon sok nitrogént és káliumot igényel a növény, és ezt egyszerrebiztosítja a fiatal egyedeknek a Damisol Zöldség-Gyümölcs 5-10 l/ha mennyisége, vagy Zöld Arany Nevelő amelyet egy, két...

 1. A fakadástól a virágbimbók megjelenéséig:

 • DAMISOL KONDI 5-10 l/ha vagy 1-1,5 %- os töménységben, vagy

 • DAMISOL MAGNUS 1-3 l/ha vagy 0,5-1,0%-os töménységben az általános kondíciónövelésére, az erőteljes növekedés elősegítésére.

 1. A virágzás előtt, illetve virágzáskor:

 • DAMISOL BÓRKONCENTRÁTUM 5 l/ha vagy 0,5-0,8%-os koncentrációban a virágok kötődésének fokozására, a tápanyagszállítás segítésére.

 1. Kötődéstől a szedés kezdetéig:

 • DAMISOL KONDI 5-10 l/ha vagy 1-1,5 %-os koncentrációban minden növényvédelmi kezeléssel együtt kijuttatva (3-4 alkalommal).