Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Ferticare™ I 14-11-25 25 kg
14-11-25 Általános
14 237 Ft 13 832 Ft
Hydrofert Ca 14-11-22+8Ca 25 kg
Kálcium utánpótlásra is
B,Cu,Fe,Mn,Mo,Zn
16 269 Ft 15 735 Ft
WUXAL SUPER 1 literes
1 670 Ft 1 586 Ft
 

STADION SPORT fűmag 1 kg

Taposás álló keverék
157AL
Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 1 269 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

STADION SPORT fűmag  1kg

/ 1hét szállítási határidő/ 

Rendkívüli tűrőképességgel rendelkezik a magas igénybevétellel szemben. Jól alkalmazható lóverseny pályákon, golf és sportpályákon, valamint játszótereken.  Szép egyenletes gyepet alkot. 

Cégünk életében a legnagyobb mennyiségben eladott pázsit fűmag keverék, ugyanis szép, jól kezelhető gyep felületet ad, a keverék de mégis jól tűri az igénybevételt...


A keverék összetétele:
Angol perje 1 (Lolium perenne) 30 %
Angol perje 2 (Lolium perenne) 23 %
Vöröscsenkesz (Festuca rubra) 35 %
Réti perje (Poa pratensis) 12 %

 

A gyeptelepítés lépései

Általában a nyárvégi  őszi vetású gyepek sikerülnek jobban. A tél előtti vetések is szépen szoktak sikerülni.

  1. Tereprendezés

Fontos feladat az egyenletes terep kialakítása. Az egyenetlenség miatt ugyanis gödrök, mélyedések alakulhatnak ki, melyek könnyen csapadék gyűjtővé válhatnak. A tócsában pedig kipusztul a fű! Igyekezzünk összefüggő területet kialakítani. Tagoltabb térben, bokrok, fák, ágyások kerülgetésével nehezebb a gyepápolás, az egyenletes fűnyírás.

  1. Talajelőkészítés

A fűmagot csak jól előkészített talajba érdemes elvetni. Ez pedig a tápanyagokkal való feltöltéssel kezdődik. Cégünk számos műtrágyát forgalmaz erre a célra. A trágyát ásással vagy kultivátorozással keverjük a talajba, majd a talaj felszínét finoman gereblyézzük el.

  1. Gyommentesítés

Ne felejtsük el, hogy a füvesítés előtt mindenképpen gyommentesítenünk kell a területet. Erős gyomtársulás esetén akár többszörös gyomirtózásra is szükség lehet. A gyomirtást totális hatású, levélen keresztül szívódó gyomirtó szerrel végezzük el.

  1. Fűmagkeverék kiválasztása

Fontos feladat a megfelelő fűmagkeverék kiválasztása. Ehhez azonban el kell dönteni, hogy mi lesz a gyep rendeltetése. Napozásra alkalmas tér szükséges, vagy csak az esztétikai látvány az igény? Az sem mindegy, hogy milyenek az adott terület fényviszonyai. 

  1. Vetés

A megfelelően előkészített, aprómorzsás szerkezetű, talajra a fűmagot egyenletesen szórjuk ki. Általában 1 kg fűmagkeverék kb. 33-35 négyzetméter területre elegendő. Az elvetett fűmagot sekélyen a talajba kell keverni, mert a talaj felszínén nem csírázik ki. A vetési feladat a talaj tömörítésével fejeződik be.

  1. Vetés utáni teendők

A friss gyepvetés talaját folyamatosan nedvesen kell tartani, ami legalább napi egy, esetleg két öntözést tesz szükségessé. Kb. 10-14 nap alatt az elvetett keverék kikel. 

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.