Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
5 239 Ft 4 350 Ft
Amalgerol 3 liter
13 983 Ft 11 748 Ft
Komplex NPK 8-15-15 10 kg
Genezis
2 179 Ft 2 070 Ft
Truper Lombseprű 79 cm széles fej
ep-30
3 832 Ft 2 858 Ft
Utoljára megtekintett termékek
 

Italpollina 25 kg

baromfi trágya

Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 3 026 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Italpollina 25 kg -os  baromfi szervestrágya granulátum  N-P-K :4-4-4

Gyakorlati szempontból a termék előnyös tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan szétesik és feloldódik a granulátum víz vagy nedvesség hatására, ezért a növények számára gyorsan felvehetővé válik.

Vevőink visszajelzése szerint hatékony szervestrágya, egyértelműen jól és biztonságosan használható.  Postai futárral szállítjuk, Tekintse meg mennyiségi kedvezményeinket. 

ITALPOLLINA baromfitrágya (4%N – 4%P2O5 – 4%K2O 7 CaO Mikroelemek)

Ez a különleges növényi tápanyag-koncentrátum jelentős mennyiségű humin-, fulvo- és aminosav vegyületet tartalmaz, nem csak a növény táplálásában, hanem a talaj mikrobiológiai életének működtetésében is fontos s szerepet játszik. Jelentős mennyiségű humin-, fulvo- és aminosav vegyületet tartalmaz, mely a növény táplálkozása során gyorsan és könnyen felvehetővé alakítja a talaj ásványi anyagait. A növény gyökérzete a szerves savak segítségével nagyobb mennyiségű ásványi anyagot képesek hasznosítani. Az ITALPOLLINA nem tartalmaz gyommagvakat, fertőtlenítő szereket és idegen anyagokat, könnyen adagolható, szállítható, raktározható, száraz pellet formában hosszú évekig károsodás nélkül tárolható. 

ITALPOLLINA használat esetén, különösen az intenzív növekedési időszakban hiánybetegség-tünetek egyáltalán nem jelennek meg a növény lombozatán.

ITALPOLLINA alkalmazása egyértelmű költségcsökkentést, (kisebb műtrágyaigény!) termésmennyiség-növekedést és termésminőség-javulást eredményez.

Javul a növények szárazságtűrő képessége, vízháztartása, stressztűrése, télállósága, gazdagabb íz- és zamatanyagok és vitamintartalom alakul ki. Jelentősen gazdagabb virágzattal, intenzívebb színeződéssel, magasabb beltartalmi értékekkel számolhatunk.

A kisebb volumenű műtrágyahasználat környezetkímélő, kedvező hatású a talaj mikrobiológiai aktivitására, melynek döntő hatása van a talaj kémhatására és sófelhalmozására is. Szikes, meszes, magas pH-jú, (lúgos) talajok esetén rendszeres ITALPOLLINA adagolással közömbösíthetők a növény számára káros a megakadályozza a szikesedést.

 

Alapanyag:  baromfitrágya 
Kiszerelés:  25 kg és 500 kg /csomag
Dózis: 0,5-2,0 tonna /hektár

 

ITALPOLLINA baromfitrágya (4N – 4P2O5 – 4K2O 7 CaO Mikroelemek)

További összetevők: Ca (Kalcium 7%)  Mikroelemek

 

TERMÉSZETES ENERGIAFORRÁS

• Szerves- és szerves ásványi tápanyagok • Lombtrágyák • Immunerősítő fitostimulátorok• Aminosav-bázisú növénytáplálás

 

ÖSSZHANGBAN A TERMÉSZETTEL

Az Italpollina SPA, Európa legnagyobb szerves növényi tápanyag előállítója, ISO 9001 minősítés-sel rendelkezik. A termékek minőségét és a termesztők biztonságát szolgálja, hogy az Italpollina az Európai Unióban engedélyezett (engedélyszám 833DT3), az állati melléktermékek feldolgozására vonatkozó CE 1774/2002 rendelet alapján tiszta szervestrágya pelletet állít elő.  Granulált szerves baromfitrágya felhasználásával megfordíthatók a talajoknál tapasztalható – és sajnos, egyre gyorsuló – káros folyamatok. Csökken a tápanyag-visszapótlás költsége és egészségesebb, jobb ízű és minőségű árut állíthatunk elő.

A nagy mennyiségű aktív és humifikálódott összetevők rövid időn belül jelentősen javítják a talajok mikrobiológiai, fizikai és kémiai szerkezetét, növelik pufferkapacitásukat. A szerves anyagok megakadályozzák a nitrogén, foszfor, kálium és mikroelemek kimosódását. Különösen látványos a hatásuk homoktalajok esetén. A katalógusban felsorolt minden szerves növényi tápanyag biotermesztésben is engedélyezett.

 

A SZERVES TÁPANYAGOK POZITÍV HATÁSAI

 
 • A talajélet nagymértékű stimulálása, elfáradt talajok revitalizálása;
 • Talajok fizikai-kémiai szerkezetének javítása;
 • Eróziós, deflációs károk csökkentése, minimalizálása;
 • Tápanyagelemek könnyen felvehető formában való megkötése (N,P, K, Ca, Mg, Fe, Zn stb.) gyorsabb vízoldékonyság, könnyebben táródnak fel a tápanyagok;
 • Néhány hasznos mikroorganizmus (pl. Trichoderma-fajok) és aminosav megmarad a kíméletesebb (60 percig 70 C°-on végzett) hőkezelés következtében;
 • Hatóanyag tartalom: magasabb NPK 4–4–4;
 • A tápanyagok gyors kimosódásának megakadályozása több szempontból is rendkívül fontos:
 • Nincs hatóanyag-veszteség, jelentős kiadáscsökkenés, környezetkímélő technológia,
 • Folyó- és talajvizek nitrit-, nitrátszennyeződése megszűnik.
 • Mikroelemekkel való ellátás javul (folyamatos utánpótlás és feltáródás);
 • A talaj, levegő- és vízháztartásának ugrásszerű javulása;
 • A felhasznált műtrágya mennyiségének feleződése, hasznosulásának jelentős javítása (csökken az elmosódás veszélye).
 

 

KIJUTTATÁS ÉS ADAGOLÁS

Italpollina szerves tápanyagok tavasztól őszig időjárástól függetlenül kijuttathatók, mert nincs kimosódási veszteség. A szerves anyagok alkalmasak a talajok vetés és ültetés előtti tápanyag feltöltésére és fejtrágyázására is. Javasoljuk, hogy a szerves anyagokat 5–15 cm-es mélységben dolgozzuk a talajba, annak érdekében, hogy a talaj mikrobiológiai aktivitását teljes mértékben elősegíthesse. A szervestrágya pellet nedves talajkörnyezetben fejti ki tökéletesen a hatását. Törekedjünk az optimális talajnedvesség megtartására, ezért javasoljuk, hogy kijuttatás után a kezelt területet mindig alaposan öntözzük be. Gyümölcs ültetvények esetén kitűnő megoldás csapadék, vagy havazás előtti kijuttatás, de a hóra is kiszórhatjuk. Nemcsak talajba dolgozással, hanem a talaj felszínére szórásával is kijuttathatjuk (szőlő, gyümölcs és pázsit), köszönhetően annak, hogy a szerves anyagok nincsenek elszenesedve és takarás nélkül is nagyon könnyen a talajba oldódnak.

ADAGOLÁS: növényfajtól, hatóanyag tartalomtól és talajminőségtől függően 0,3-2,5 t/ha.

 

Engedély okirat

04.2/1437-1/2011 MgSzH

Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.
 • TRIBÚ szarvasmarha trágya pellet 25 kg

  TRIBÚ szarvasmarha trágya pellet 25 kg

  New field name baromfi trágya
  3 026 Ft
  Megtekint
 • GUANITO 25 kg

  GUANITO 25 kg

  New field name baromfi trágya
  7 226 Ft
  Megtekint
 • Fertiplus Cow 20 kg

  Fertiplus Cow 20 kg

  New field name baromfi trágya
  3 192 Ft
  Megtekint
 •