Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
5 239 Ft 4 350 Ft
Amalgerol 3 liter
13 983 Ft 11 748 Ft
Komplex NPK 8-15-15 10 kg
Genezis
2 179 Ft 2 070 Ft
Truper Lombseprű 79 cm széles fej
ep-30
3 832 Ft 2 858 Ft
 

Orgevit baromfitrágya pellet 7 kg


Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 1 062 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Orgevit  szervestrágya granulátum 7 kg-os

Az ORGEVIT 100%-ban baromfitrágyából készül. Teljesen biztonságos a használata, szinte bármilyen növényi kultúra vetése, palántázása, ültetése előtt a talajba bedolgozva felhasználható.

Visszatérő vevőink visszajelzése szerint hatékony szervestrágya, egyértelműen jól és biztonságosan használható.  

Természetes forrásként tartalmazza a növények számára szükséges makro- és mikroelemeket. NEM tartalmaz gyommagvakat, sem talajlakó rovarkártevőket.

A hőkezelésnek köszönhetően nem perzseli a gyökérzetet.  65 %-ban tartalmaz szerves anyagot, ami segít megőrizni a talaj termőképességét,

elősegíti a növények tápanyagfelvételét, javítja a talaj szerkezetét, növeli a vízkapacitást / javítja vízháztartást, meggátolja a kilúgozódást. Hozzá járul a talajok mikrobiológiai életének fenntartásához, javulásához, ezzel a tápanyagszolgáltató képesség növeléséhez.

A szerves anyagok egy része egy év múltán sem bomlik fel teljesen, ezért a talajban ezután is fellelhető.

 
 

Ph érték 7

Összetétel: 4-3-3  NPK+9 % CaO

Kijuttatás: gépi szórással, vagy kézzel a talaj felületére. / berotálható, tárcsázható, szántható, kisebb mennyiségeket festék keverővel ellátott fúrógéppel is - alacsony fordulaton - az ültető közegbe bedolgozható. 

Palántázás vagy vetés előtt az ORGEVIT-et mélyen bele kell dolgozni a talajba, majd bőségesen meg kell öntözni.
Kijuttatható továbbá ültetéskor is drén árokba, de annak a növény gyökerétől 15-20 cm-re kell lennie.

Felhasználás:

Káposztafélék: ültetés előtt pár nappal, a talaj előkészítésével egy menetben. A rotálás előtt kell egyenletesen kiszórni a talaj felületére. Káposztafélék esetében a javasolt dózis a talaj tápanyagtartalmától függően 15-25 kg/100m2. Homoktalajon a magasabb dózis javasolt. A berotálás lehetőleg sekélyen történjen, mert a gyökérzet is a talaj felső szintjén helyezkedik el.

Paprika, paradicsom: az intenzívebb kultúrák közül a paprika és a paradicsom esetében a sorok, illetve az ikersorok alá kell szórni a terméket. A kijuttatott dózis a talaj tápanyag ellátottságától függ, de hozzávetőlegesen 20-40 kg/100m2. A növény gyökérzetét nem perzseli, de óvatosságból ne közvetlenül a trágyára ültessük rá a növényünket. Az ORGEVIT jól oldódik vízben, és azonnal hozzáférhető a növény számára.

Dinnye, uborka: szintén a tápanyagigényes növények közé tartoznak a kabakosok, ezért a kijuttatott dózis 25-40 kg/100m2. Lazább szerkezetű talajoknál a magasabb dózis javasolt.

Burgonya: a termesztési módtól függően a kijuttatott dózis 2-2,5 t/ha, de mindig figyelembe kell venni a talaj tápanyag tartalmát. A burgonya gyökérzete nem hatol mélyre, ezért csak sekélyen munkáljuk el a bakhát alá.

Szőlő: Javasolt mennyiség 1,2 - 1,8 t/ha talajtípustól függően. Homoktalajon 1,5 t/ha dózis javasolt, humuszban, és ásványi anyagokban gazdag talajokon pedig 1,2 t/ha. Kijuttatása tavasszal történjék a gyökérzethez minél közelebb, 10-20 cm mélységbe munkálva.

Gyümölcsösök: Különösen a csonthéjasok trágyázásához javasoljuk, intenzív körülmények között, nagy termésátlagokhoz 2-2,4 t/ha. Tápanyag visszapótláshoz, szinten tartáshoz 1,2 t/ha. Kijuttatása tavasszal vagy késő ősszel történjék.

Szamóca: 30-50 kg/100m2 dózis kiváló terméseredményt, nagyobb bogyóméretet, egyenletesebben virágzó és érő állományt eredményez. Kijuttatása: talaj előkészítéssel együtt kiszórni, és 5-10 cm mélyen bemunkálni.

Felhasználható: Paprika, Fűszerpaprika,  Paradicsom, Padlizsán, Uborka, Burgonya, Spárgatök, Sütőtök,bébitök, Laskatök, Cukkini, Csillagtök, Csemeg kukorica, Görögdinnye, Sárgadinnye, Vöröshagyma, Póréhagyma, Téli sarjadékhagymaMetélőhagyma, Fokhagyma, Fejes káposzta, Vörös káposzta, Kelkáposzta, Fodros kel, Kínai kel, Bimbóskel, Karalábé, Karfiol, Brokkoli, Pasztinák, Sárgasépa,  Cékla, Feketegyökér, Petrezselyem, Levélpetrezselyem, Zeller, Rebarbara, Endivia saláta, Fejes saláta, Cikória salára, Tépő saláta, Sóska, Spenót, Retek, Mák, Zölborsó,- és  Bab félék esetében

Gyümölcsfélék esetében is van létjogosultsága a terméknek

Szőlő, Alma, Birsalma, Körte, Naspolya, Őszibarack, Kajszi barack, Cseresznye, Meggy, Sziva, Eper - Szamóca, Ribizli - Ribiszke, Josta, Málna, Szeder, Áfonya, Köszméte - Egres, Dió, Mogyoró, Mandula, Szelid gesztenye, Bodza, Házi berkenye, Fekete berkenye, Nemes füge, Kökény, Sóskaborbolya, Csipkebogyó, Húsos som, Galagonya, Vadalma, Vadkörte (Vackor), Kánya bangita, Barkóca berkenye, Zelnicemeggy, Myrobalán, Homoktövis, Khaki szilva,
További Információk az orgevit termékről

A holland MEMON cég kínálatában szereplő ORGEVIT granulátumot 2005 tavaszán hoztuk be a Salátamagyar piacra mint magas szerves anyag tartalmú granulált trágyát. Beltartalmi értéke kiváló, szerves anyag tartalma 65% feletti és az összes nélkülözhetetlen makro- és mikroelemet tartalmazza amire egy hajtatásos kertészetben szükség van.

Magas szerves anyag tartalmának és kiegyensúlyozott N-P-K tartalmának köszönhetően a Dél-Alföldi kertészek jelentős része rögtön megkedvelte az ORGEVITET és már az első évet követően kiváló eredményekről számoltak be saláta,káposztafélékpaprika és paradicsom termesztésben. Több szakvélemény készült a termékről melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a hajtatásos kertészek kiváló segítsége lehet ez a termék. Klórtartalma minimális, ezért az érzékenyebb kertészeti kultúrák is nagy biztonsággal termeszthetők a használata mellett. A többféle kiszerelésnek és a korszerű granulált formának köszönhetően valamennyi kertészeti szegmens számára kiváló megoldást nyújt az ORGEVIT granulátum.

Az ORGEVIT nagy előnye a praktikus csomagolás, a többféle kiszerelésnek köszönhetően (25 kg zsák és 600/1100 kg Big Bag) a kisebb felületen gazdálkodók és a nagyobb kertészek is megtalálják a számukra gazdaságos csomagolást. A granulátum formának köszönhetően kiszórása egyszerű, történjék az műtrágyaszóróval, vagy akár kézzel.

MAGAS SZERVES ANYAG TARTALOM = MAGASABB TERMÉSÁTLAG ÉS MINŐSÉG

Az ORGEVITET már évek óta használó kertészek szinte mindegyike, jelentős terméstöbbletről, jobb terméskötődésről, erősebb intenzívebben fejlődő növényállományról számoltak be. A kertészek többsége kiemelte, hogy már két-három év használat után sokkal ellenállóbb lett az állomány a gombás betegségekkel szemben, és sokkal zamatosabb, ízesebb lett a termés.

DÍSZNÖVÉNYBEN IS használható!

 

Kiss László

 
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.