Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
kedvező szállítási költség
5 239 Ft 4 337 Ft
Amalgerol 3 liter
kedvező szállítási költség
13 983 Ft 12 206 Ft
Ammónium nitrát 10 kg
magyar termék
2 076 Ft 1 899 Ft
Biofit GOLD 5 lit növénykondícionáló
ligninszulfonáttal
7 099 Ft 6 388 Ft
Utoljára megtekintett termékek
 

HortiTAB 500 db

gyökeresedést segítő tabletta

Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 20 664 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

HORTITAB 500 szem tabletta

Egyszerű adagolási módszer elsősorban konténeres faiskolai növények és dísznövény termesztéshez. Hosszúkultúrás növényekhez, balkonládába, közvetlen gyökérkörnyezetbe történő alkalmazásra.

Összetétel

Glomus spp.

200 spora/tabletta

Trichoderma atroviride

1 x 107 UFC/g

Rhizoszféra baktérium

1 x 107 UFC/g

Formula

tabletta

 

Jótékony mikroorganizmusokból álló biostimuláns tabletta. CLICK
HORTO az első olyan biostimuláns oltóanyag, mely közvetlenül a
gyökér közelében fejti ki hatását. Trichoderma (gombafaló gomba) és
mikorrhiza (szimbióta) gombaspórákat, valamint rhizobaktériumokat
és biológiailag aktív szerves hatóanyagokat tartalmaz. Serkenti az
anyagcserét, támogatja a növények ültetés utáni fejlődését, költ-
séghatékony módon növeli a termés minőségét és mennyiségét.
Emellett erősíti a növény ellenálló-képességet szélsőséges környezeti
hatásokkal szemben. 

 

ADAGOLÁS (hajtatáshoz): 1 tabletta/növény,

                  facsemetékhez: 1-2 tabletta növény méretétől függően.

MI AZ AEGIS SYM MIKORRHIZA?

Az AEGIS SYM a növény gyökereivel szimbiózisban élő mikorrhiza gomba oltóanyag.  

A gomba micéliumszövedéke (gombafonal, hifa) behálózza a gazdanövény gyökereit, a kétféle élőlény kölcsönösen segíti egymás vízhez és oldott tápanyaghoz jutását.

A mikorrhiza gomba micélium hatalmas felszínével és a növény gyökereinél nagyobb felvevőképességével több vízhez és ásványi anyaghoz jut. Így például az olyan talajokból, amelyekben a foszfát-ionok szorosan kötődnek vas-oxidokhoz, a növényi gyökerek képtelenek kivonni a foszfort, de a mikorrhizális micéliumok ezekhez a forrásokhoz is hozzáférnek, miként a növény számára immobilis cink-, molibdén- és rézvegyületekhez is.

Az AEGIS SYM többféle hasznos gombafaj kombinációja, melyek közül a leggyorsabb növekedést és legnagyobb micélium tömeget növesztő faj a Glomus intraradices.

GLOMUS INTRARADICES 

 

Laboratórimi kutatások egyértelműen igazolják, hogy a megvizsgált többféle mikorrhiza faj közül a legaktívabb a Glomus intraradices. A Glomus intraradices más HASZNOS mikorrhiza gomba-féleségekkel együtt őshonos a Közép- és Dél-Kelet Európában és a Földközi-tenger medencéjében, ezért jól illeszkedik a magyarországi termesztőkörzetek növénykultúráihoz is.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR AZ AEGIS RENDSZERES HASZNÁLATA?

  1. Az oldott tápanyagfelvételt biztosító  gyökérfelület jelentős növekedése
  2. Könnyebb nitrogén, foszfor és mikroelem (vas, bór, cink, stb) abszorpció
  3. Ültetéssel együtt járó stressz hatások csökkentése
  4. Vízhiány esetén a megnövekedett gyökérfelület több nedvességet képes felvenni (a mikorrhiza gomba hifa szövedéke vízben oldott, a növény számára könnyen hasznosítható tápanyagokat is tartalmaz)
  5. Magas só koncentrációval szembeni ellenálló képesség.
  6. Növénypatogén szervezetekkel szembeni nagyfokú ellenálló képesség (gyökérfonálféreg, Phytophtora spp., Phytium spp., Verticillium spp., Phyrochaeta spp.).
  7. Bizonyos antagonista tápelemek (pl. kalcium/kálium) könnyebb abszorpciója (felvétele)
  8. Talaj szerkezet javító szerepe van, csökkenti a talajuntság tüneteket, oxigénhez juttatja a növény gyökereit
  9. Mikorrhiza jelenlétében a kijuttatott műtrágya jobban hasznosul.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ AEGIS?

AEGIS mikorrhiza hifa kolóniái szimbiózisban élnek a haszonnövény gyökérzetével: a gombafonalak sűrűn behálózzák a növény gyökérkörnyezetét, közben vizet és oldott tápláló anyagot szolgáltatnak a növény gyökérzetének.

A mikorrhizák különösen a tápanyagszegény talajokban élő növények számára hasznosak. A mikorrhizás növények gyakran a betegségeknek – például a talajlakó mikrobák által okozottaknak – is jobban ellenállnak, ráadásul a szárazságot is jobban elviselik, valószínűleg a hifák nagyobb vízfelvevő képessége miatt.

MIKOR ÉRDEMES HASZNÁLNI AEGIST? 

AEGIS mikorrhiza oltóanyagot mindig vetéssel vagy ültetéssel egy időben célszerű alkalmazni. Legegyszerűbb az oltóanyagot vetőmaggal bekeverni és bekevert állapotban elvetni, vagy az oltóanyagot palántanevelő közeghez keverni.

Ültetéskor történő használat esetén arra kell törekedni, hogy az oltóanyag a lehető legközvetlenebb fizikai kapcsolatba kerüljön a palánta élő (fehér) gyökereivel.

HOGYAN ALKALMAZZUK AZ AEGIST?

A lényeg az, hogy az oltóanyag (AEGIS) ültetéskor közvetlenül érintkezzen a növény élő gyökereivel. Az oltóanyag kijuttatását egyszerűsíti, hogy a mikorrhiza gomba 4 kölönböző kiszerelési formátumban kapható attól függően, hogy vetéshez, vagy palántázáshoz akarjuk használni. 

NÖVELHETŐ AZ AEGIS SYM MIKORRHIZA OLTÓANYAGOK HATÉKONYSÁGA?

Igen, a fentiekben javasolt formulák hatékonysága szerves trágyagranulátumok alkalmazása mellett jelentősen növelhető. Az AEGIS SYM oltóanyagok mindegyike kompatibilis az ITALPOLLINA szerves növényi tápanyagaival. Garantáltan nagyobb az eredmény, ha a trágya pellet szerves eredetű foszfort is tartalmaz, pl. GUANITO, PHENIX, DIX, DUETTO stb.)

VAN-E AZ AEGIS SYM HASZNÁLATÁNAK  BÁRMILYEN HÁTRÁNYOS HATÁSA?

Az AEGIS SYM oltóanyagoknak egyátalán nincs hátrányos hatásuk. A mikorrhiza oltóanyag mindenféle káros hatástól teljesen mentes, növénypatogén szervezeteket és Genetikailag Módosított Szervezeteket (GMO) nem tartalmaz.

 

AZ AEGIS SYM ÖSSZEEGYEZETHETŐ-E MÁS ANYAGOKKAL KOMBINÁCIÓBAN ALKALMAZVA?

 AEGIS használatakor semmiképpen se használjunk Benomyl, Iprodione vagy réz bázisú gombaölő szereket! A réz hatóanyagú gombaölő szerek hatástalanítják, vagy elpusztítják a mykorrhiza kolóniákat. A talajban található oldható foszfor koncentráció az 50 ppm értékhatárt ne lépje túl. A fent említett készítmények használatát telepítés idején kb 2-3 hétig kell elkerülni, ezek teljesen összeegyeztethetetlenek a talajok baktérium és gombaflórájának fejlődésével.

TOVÁBBI TANÁCSOK AEGIS SYM HASZNÁLATÁHOZ
a Glomus intraradices élő anyag, alkalmazásakor néhány fontos szabályt be kell tartani:

  1. Az oltóanyagot friss levegőjű, jól szellőző helyiségben, napfénytől, kiugróan magas és alacsony hőmérsékletektől mentesen és napfénytől védett helyen kell tárolni.
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.