Az Ön kosara üres!
  Ügyfélszolgálat: +36 76-343-008; mobil 06-70-2980762
Termék kategóriák
Növénytermesztési tudástár
Akciós termékek
Amalgerol 1 liter
5 239 Ft 4 350 Ft
 

Kálisó 60 % 10 kg

60% kálium-klorid
Készlet információ: kapható
Fogyasztói ár: 2 508 Ft

A feltüntetett ár bruttó ár, és tartalmazza az áfát.

Kálisó 60 % 10 kg-os

Kiskertekben, hobbikertekben jólhasználható magas kálium tartalmű műtrágya.

Almásokban, szőlőben, káposztafélékben fásszárú dísznövények esetében bátran lehet használni egész évben, de a klór érzékeny növények esetében ősszel télen javasoljuk csak a kijuttatást, minden esetben érdemes bedolgozni a talajba  

Hatóanyag: Kálium-klorid (KCl-tartalom kb. 90%-os) K2O –tartalom 60%.
Hatásmechanizmus:
A kálium befolyásolja a termés minőségét, eltarthatóságát, a gombabetegségekkel és a faggyal szembeni ellenálló képességét, és nem utolsósorban a növények vízháztartásának szabályozásán keresztül annak szárazságtűrését. Szabályozza a nitrogén (N), valamint a foszfor (P) beépülésének folyamatát. Elősegíti az energiagazdag foszfátok beépülését és harmonikus ellátottság esetén fokozza a növény fotoszintetikus aktivitását. A növények a káliumot kálium-ionok formájában veszik fel a talajból. A növények kálium ellátása szempontjából a talajoldat K-tartalma mérvadó, melynek mértékét a talaj kicserélhető K-tartalma határozza meg.
Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a kötött agyagos talajoknál, azok agyagásványain a K-lekötődés miatt a kálium pótlására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint a homoktalajok esetében.

Felhasználási lehetőségek:

  • Szántóföldi és (nem klórérzékeny) kertészeti kultúrákban történő alapműtrágyázás: ősszel leforgatva, talajba dolgozva a gyökérzóna mélységéig. Javasolt dózis: 100-400 kg / ha.
  • Káliumigényes növények esetében (kukorica, repce, napraforgó, cukorrépa) a pozitív kálireakció miatt célszerű azok alá nagyobb dózisú őszi káli adagokat kijuttatni. Amennyiben a foszforellátottság egyébként megfelelő illetve az előveteményt foszfor trágyáztuk, úgy , azt elhagyhatjuk és az évben egyéb komplex műtrágyát sem szükséges kijuttatni.
  • AKG-s felhasználók számára is ajánlott, mivel a káli-műtrágya az éves nitrogénmérleget nem befolyásolja.
Ehhez a termékhez nem találhatók PDF dokumentumok.