DAMISOL® LEVÉLTRÁGYÁK ALKALMAZÁSA
A SÁRGADINNYE TERMESZTÉSBEN

 

 1. Palántanevelésben: A valódi levelek megjelenése után DAMISOL® Kondi öntözéssel 0,2-0,3 %-os,permetezéssel 0,5 %-os töménységben 7-10 naponként, vagy DAMISOL® Magnus 1-2 dl/1000m2, permetezéssel 7-10 naponta 
   
 2. Kiültetés után: A begyökeresedés elősegítésére DAMISOL® Foszfor Plusz 3-5 l/ha és DAMISOLNitrogén 5-10 l/ha kombinációjával levéltrágyázás, vagy 0,2%-os koncentrációs oldatukkal beöntözés.
   
 3. Az első virágok megjelenéséig: Fejlődése kezdetén nagyon sok nitrogént és káliumot igényel a növény, és ezt egyszerre biztosítja a fiatal egyedeknek a DAMISOL Zöldség-Gyümölcs 5-10 l/hamennyisége, amelyet egy- két alkalommal szükséges kijuttatni a növényvédelmi kezeléssel egy menetben. Kiváló hatású a DAMISOL Magnus, melyből 1-2 l/ha mennyiséget kell a virágzásig 10 naponta kijuttatni. 
   
 4. Az első virágok megjelenésekor: A virágok kötődésének javítására, valamint a tápanyagszállítás fokozására ebben a fejlődési stádiumban a DAMISOLBórkoncentrátum 5 l/ha, vagy a DAMISOL BórExtra 3–4 l/ha mennyiségének kijuttatását javasoljuk. 
   
 5. Kötődés után, az érés kezdetéig: Minden növényvédelmi kezeléssel együtt célszerű levéltrágyát is kijuttatni a növények kondíciójának megőrzésére, fokozására, az esetleges tápanyaghiányok pótlására. DAMISOL® Kondi 10 l/ha vagy DAMISOL Zöldség-Gyümölcs 10 l/ha alkalmanként. Az első kötések közepes nagyságú fejlettségétől főleg a kálciumban szegény talajokon, különösen száraz időjárás esetén kell a növények kalcium igényét levéltrágyázással is segítve kielégíteni. Erre kiválóan megfelel a DAMISOL Kálcium melyből 3-4 alkalommal 8-10 l/ha mennyiséget célszerű alkalmanként kipermetezni. (A kálciumos kezeléssel egy időben más levéltrágyát kis dózisban kell kiadni.) 
   
 6. Az első szedés után: Főleg öntözött körülmények között ajánlott a bóros kezelés megismétlése a nagyobb termésmennyiséghez szükséges bórigény kielégítésére. Ebben az időszakban már biztosan jelentkezik az idősebb leveleken a magnéziumhiány tünete, ha a talajból nem tud kellő mennyiséget felvenni a növény. Ezt feltétlen orvosolni kell a DAMISOL Magnézium 5-10 l/ha mennyiségével, mert a magnézium hiánya rontja a minőséget!

Ha a tenyészidőszakban bármilyen stressz éri a növényeket, annak orvoslására kiváló a DAMISOL Magnus, melyből 1-2 l/ha mennyiséget szükséges kijuttatni 1-2 alkalommal, 10 napos időkülönbséggel.